avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei

am doi copii minori in intretinere rezultati in urma unei relatii de concubinaj.tatal lor nu plateste pensia alimentara deoarece nu am deschis nici un proces pe tema aceasta.mentionez ca tatal copiilor lucreaza in danemarca.m am hotarat sa deschid un proces in care sa se stabileasca ca unul dintre copii sa ramana la mine iar altul la tatal lor.care ar fi demersurile care trebuie sa le urmez?ce sanse as avea pt acest proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 21:45, 13 Decembrie 2011
Instanta va admite cererea (dv fiind persoana care are copiii in grija)... si va dispune o cercetare facuta de cei de la tutela; e posibil ca judecatorul sa nu fie de acord cu ”expedierea” unui copil in Danemarca pentru ca se gandeste la interesul acestui copil: nu cunoaste limba, tatal – probabil – nu are conditii sa il creasca (si in sensul ca trebuie sa munceasca si nu se poate ocupa de copil asa cum ar trebui) etc. si multe altele. Se va dispune o cercetare si la resedinta tatalui, in Danemarca (asa este firesc) Copilul trebuie inscris la scoala...

Dar daca dv nu mai vreti copilul exista posibilitatea (si probabilitatea in acest caz) sa fie dat in grija statului...

Sa zicem ca admite cererea: se va cita tatal pentru a fi intrebat daca vrea (daca are conditii – cerute de statul danez) sa ia in ingrijire copilul pe care o fosta partenera de viata l-a adus pe lume si nu-l mai doreste...
Instanta admite o asemenea cerere: va urma o cercetare facuta de cei de la tutela... si cine stie ce vor constata? Poate ambii copii vor fi dati in grija statului – cum se zice.

Veti fi sfatuita sa cereti pensie de intretinere pentru copii...

Initiatoarea topicului a scris:
exista vreo lege care ma poate obliga sa tin eu ambii copii?

Nu exista nici o lege (scrisa) care sa va oblige sa ingrijiti copiii pe care i-ati adus pe lume daca dovediti ca nu aveti posibilitatea de a-i intretine si le puneti, astfel, in pericol dezvoltarea in plan fizic si psihic.
Cand ”parintii” nu-si mai doresc copiii acestia ajung, in cel mai bun caz, in grija statului... Poate, totusi, tatal indeplineste cerintele autoritatilor daneze si va ingriji de acest copil...
Copilul isi doreste sa plece pe meleaguri straine?

Adaugare:
Ce-ati fi facut daca in loc sa plece la munca tatal copiilor ar fi decedat? Ati fi gasit solutia de a creste amandoi copiii?
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator
in 7 ani de zile acest tata care munceste in strainatate ptr cine o face?ca ptr copii nu a platit nimic dupa cum spune utilizatoarea.aceasta 7 ani a crescut singura copiii.si acum tot ea este cea invinuita?ce l-a oprit pe acest individ sa nu trimita bani copiilor?faptul ca doamna nu are o hotarare in acest sens?daca o avea,toti ar fi spus ca sa il ierte ptr ca nu plateste ,daca nu o are ...i se spune ca ce...daca el era mort ea cum s-ar fi descurcat?oameni buni...in ce lume traim? daca ea poate sa mearga sa mature strazile si sa faca orice ptr a nu-si da unul din copii...el de ce nu poate face asta?daca si doamna vrea sa plece in strainatate ...ptr copiii ei ,ca sa aduca si ea bani mai multi sa ii poata creste....cu cine raman copiii?ca si ea e la munca acolo si nu are conditii sa ii ia cu ea!ce usor va este sa ii absolviti pe unii de niste obligatii!si daca murea tatal copiilor, daca aceasta nu mai facea fata cheltuielilor poate ca unul din ei ar fi ajuns in grija statului.credeti ca usor ii este acestei mame sa faca asta?sunt convinsa ca a ajuns la limita limitelor ,dar asa cum am mai spus ...copilul merge la tatal sau.dar de ce nu ati pus si situatia ca aceasta femeie moare...ce faceau acesti copii? nu mergeau la tata ptr ca el ..de...are de munca in danemarca!!!!!!!
Daca pt dumneavoastra sunt mai importanti banii din pensiile alimentare decat proprii copii atunci nu vad rostul acestor discutii..Sincer eu vad mai degraba un alt interes din partea dv. si anume acela de a putea stoarce cati mai multi bani de la tatal minorilor pt pensia alimentara,,eu inteleg ca e foarte greu de intretinut doi copii minori pentru un singur parinte dar nu se rezuma totul la bani,bani si iar bani,,ar trebui sa luati in calcul si bunastarea psihica si emotionala a minorilor,,nu credeti?
desirelia75, initiatoarea subiectului vrea sa-si oblige fostul partener de viata sa ia un copil la el...

Aici nu va mai intereseaza legea? Nici ”instinctul matern” nu va mai intereseaza. Daca omul acela nu vrea si nu vrea copilul ce-i ramane de facut initiatoarei topicului? Sa lase copilul in grija statului, ca n-are cum sa-l mai intretina. Omul acela poate ca va accepta sa ia la el copilul si sa nu-i permita cei de la autoritatea tutelara din Danemarca – in caz ca nu indeplineste conditiile impuse de legea daneza.
Va rog, nu mai cititi pe diagonala. De fapt, faceti ce vreti si apoi mirati-va de ce nu reusiti sa rezolvati ceea ce va doriti.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
trope_doi, utilizator
ce instinct matern domnule cand vezi ca nu ai ce sa le pui pe masa copiilor?gandesti ca decat sa ii ia statul ar fi mai bine sa ii creasca tatal natural.acel tata daca e atat de iubitor ar putea veni din tarile straine si sa aiba grija de copiii lui nu sa ii lase in grija statului ptr ca aceasta femeie nu mai face fata situatiei.dar spuneti lucrurilor pe nume ;pe acel individ nu il doare nici in cot de acei copii si nu l-au interesat in 7 ani probl acestora.si acum haideti sa o facem si pe aceasta femeie asa cum este;o insensibila si lipsita de sentimente materne ptr ca nu este in stare sa isi creasca cei doi copii ,fiind singura si fara niciun ajutor si cu un salariu de 700 lei pe luna.dupa 8 ore de munca mergi si matura strazile .in acest timp copiii tai isi fac singuri de mancare ,se spala si se imbraca.ptr ca tu sunt convinsa ca nu mai ai timp sa faci toate astea.dar lasa....nu-i nimic...trebuia sa te gandesti cand ai facut copiii ,cu cine ii faci,trebuia sa stii de la bun inceput ca vei ramane singura cu ei! ce daca sunt legi care spun ca cel care nu are copiii in custodie trebuyie sa plateasca pensie alimenatra...nu conteaza ptr ca oricum nu o vei primi ,chiar daca ai fi avut acea hotarare!bunastare psihica si emotionala a minorului?in conditiile in care acestia nu apuca sa isi vada mama ,aceasta fiind mereu plecata ptr a avea ce le pune pe masa?lasati ca vor avea toate aceste lucruri din partea statului!sa platim noi toti intretinerea acestor copii ptr ca cel care i-a facut munceste in danemarca si nu isi permite! iar eu ,d-le trope_doi,chiar am rezolvat ceea ce mi-am dorit.si voi continua sa o fac,ptr ca imi pot permite sa continui aceasta lupta din toate punctele de vedere!aici nu era vb de mine,ci de femei care intradevar sunt intr-o situatie disperata!si toate sunt din cauza banilor,ptr ca le vine sa isi puna streangul de gat vazand ca nu le poate oferi copiilor lor un trai mai bun!
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters114133, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodia copiilor emil_vhk emil_vhk am o prietena care a divortat iar instanta nu a dat nici un verdict cu privire la custodia copiilor pentru ca cei doi s-au inteles sa ramana cu mama lor. Acum ... (vezi toată discuția)
Incredintare copii divort dienutza80 dienutza80 Buna ziua. As vrea sa stiu, in cazul unui divort, ce sanse am sa-mi fie incredintati ambii copii, cu varste de 2 si 4 ani, chiar daca sotul e de acord sau nu? (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu un copil minor adinadan adinadan buna sera! am nevoie de cateva sfaturi...de mai bine de 7 luni eu si sotul meu traim in aceeasi casa dar nu mai suntem impreuna ca si cuplu(am incercat din ... (vezi toată discuția)