avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de proprietate

in urma cu 2 saptamani am primit de la primarie o circulara prin care era chemat tata la primaria unui oras din alt judet sa ridice actul de proprietate al unui teren. prezentandu-se acolo, secretarul acelei primarii ne-au cerut certificatul de deces. s-a procurat acest act doar ca acum, s-a cerut actul de succesiune. din cate am aflat, pt a demara succesiune ai nevoie chiar de actul de proprietate pe care primaria, secretarul acelei primarii nu vrea sa ni-l dea... in acest caz, ce mai ramane de facut? ce putem face sa luam acel act si de a vinde terenul? si pt vinderea acelui teren este necesara succesiunea?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luciana87 , utilizator 16:25, 11 Decembrie 2011
Terenul fiind pe numele tatalui dvs decedat trebuie deschisa succesiunea, altfel nu puteti dovedi calitatea de mostenitor si nu puteti dispune in niciun fel de vreun bun care a apartinut tatalui dvs.
cred ca m-am exprimat gresit. tata a fost chemat ca matusa care a murit a lasat un teren. a murit si mamaia, tata fiind unicul mostenitor. doar ca, ajuns la primarie la aia, ni s-a cerut certificatele astea 2 de deces... avandul-le la a 2a vizita... ni s-a refuzat iar elibererea actului de proprietate.
ok pana aici. acum cer succesiunea etc... dar cum sa faci succesiunea cand trebuie anexa24 de la primaria de la ei si ei nu vor sa dea nimic, nimic. nici macar o chitanta nu vor sa dea, nimic. intelegi acum? cum s afaci succesiunea cand nu ai la baza nimic? asta intreb eu. au voie sa refuze eliberarea actului de proprietate?
Sunt obligati sa va elibereze anexa 24! Puteti apela la notarul care va dezbate succesiunile sa faca o adresa la primarie.
ma indoiesc ca vor face asta de buna voie si nesiliti de nimeni. oricum, ai mei sunt hotarati sa mearga mai departe daca ei refuza iar. e bine de stiut ca sunt obligati inca un punct in favoarea nostra. multumesc.
Solicitati Anexa 24 pentru stabilirea calitatii de mostenitor a tatalui dvs, nu pentru dezbaterea succesiunii (din moment ce nu aveti bunurile care compun masa succesorala). In aceasta Anexa se inscriu doar mostenitorii, fara a se mentiona nici un fel de bunuri. Cu Anexa mergeti la notar si obtineti certificatul de calitate de mostenitor, pe care il veti prezenta distinsei reprezentante a institutiei publice, care, astfel, este obligata sa va dea titlul de proprietate. Ulterior, veti dezbate succesiunea in baza TP.

Alte discuții în legătură

Anexa 24 AlexTP AlexTP Dorin să facem succesiunea pe un teren extravilan, pe titlul de proprietate sunt 4 moștenitori la care se împart 4 hectare. Unul din ei este bunicul și am ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie formulata cererea catre primar? Gabriela Negrut Gabriela Negrut Vreau sa depun o cerere la primarie ,prin care sa solicit eliberarea actelor asupra unui teren, pe care l-a mostenit tatal meu, de la fratele sau,cu precizarea ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)