avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim

Buna ziua,
Patronul vrea sa angajeze o persoana care sa lucreze in prima sapt. luni, miercuri, vineri, a doua, marti, joi,sambata, si tot asa, cu un salariu de 1200 pentru o luna normala de lucru, adica zilnic, deci raportat la timpul lucrat. Ce fel de contract inchei ? Ce scriu la timpul de munca ? Dar la salariu ?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 09:04, 12 Decembrie 2011
CIM cu timp partial:
Art. 103
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.
Art. 105
(1) Contractul individual de munca cu timp partial cuprinde, in afara elementelor prevazute la art. 17 alin. (3) , urmatoarele:
a) durata muncii si repartizarea programului de lucru;
b) conditiile in care se poate modifica programul de lucru;
c) interdictia de a efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor acestora.
(2) In situatia in care intr-un contract individual de munca cu timp partial nu sunt precizate elementele prevazute la alin. (1), contractul se considera a fi incheiat pentru norma intreaga.
dali_c a scris:

Buna ziua,
Patronul vrea sa angajeze o persoana care sa lucreze in prima sapt. luni, miercuri, vineri, a doua, marti, joi,sambata, si tot asa, cu un salariu de 1200 pentru o luna normala de lucru, adica zilnic, deci raportat la timpul lucrat. Ce fel de contract inchei ? Ce scriu la timpul de munca ? Dar la salariu ?




Se va incheia un c.i.m. cu timp partial , iar repartizarea timpului de munca va fi inegala .. astfel , salariatul va luna in prima saptamana : luni, miercuri , vineri , a doua saptamana : marti si joi , a treia saptamana reia ...

In principiu, ar reiesi un c.i.m. cu timp partial de 4 ore/zi ...
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
dar cite ore /zi va lucra angajatul luni,miercuri...?
8h..sau 12H sau 4/zi...
Va lucra 8 ore in zilele respective. Si in revisal cate ore trec pt timp partial ? Si la fel in d112 cate ore trec la timp partial ? Si la salariu in cim ce trec daca se raporteaza la orele lucrate ?
Nu ma ajuta nimeni ? Eu am trecut 24 ore/saptamana in revisal. E corect ? In d112 atunci trec 4 ore ?

Alte discuții în legătură

Durata inegala de lucru monik monik buna ziua...ce inseamna mai exact durata inegala flexibila a timpului de lucru? o persoana care lucreaza part-time poate avea o durata inegala de ... (vezi toată discuția)
Cim timp partial comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, as vrea sa stiu cum se procedeaza cu un CIM cu timp partial , adica 3 zile /saptamana cate 8 ore = 24 ore/saptamana. In Cim se specifica timpul de ... (vezi toată discuția)
Despre ore in cim nicdavi nicdavi Legat de nr de ore lucrate de bucatari, care sunt 3: ei lucreaza 2 zile cu 2 zile libere, 10 ore/zi si nu depasesc cele 40 de ore /saptamana.Cum se trece in ... (vezi toată discuția)