avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... durata inegala de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

durata inegala de lucru

buna ziua...ce inseamna mai exact durata inegala flexibila a timpului de lucru?
o persoana care lucreaza part-time poate avea o durata inegala de lucru?
multumesc!
Programul de lucru inegal este una, iar program individualizat de munca este alta, potrivit dispozitiilor Codului Muncii.

De exempl, un c.i.m. cu timp de munca de 8 ore/zi , inegal .. inseamna ca durata medie a timpului de munca trebuie sa fie de 8 ore/zi , astfel incat un salariat poate lucra intr-o zi 10 ore , iar in alta zi 6 ore ...

In situatia programului de munca individualizat, durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
ok, insa cand in contract scrie durata inegala flexibila, de 40 ore/saptamana, conform programarii - ce inseamna aceasta? in plus, se pare ca exista un spor pt munca in weekend..e in regula asa ceva?

si revin la cealalta intrebare - pt part-time e permisa munca inegala, flexibila?

multumesc mult!
Inseamna ca trebuie sa existe o repartizare efectiva a timpului de munca de 40 de ore/sapt ... de exemplu, luni -8 ore/zi, marti - 10 ore/zi, miercuri - 6 ore/zi , joi - 12 ore/zi , vineri - 4 ore/zi ...

Si in cadul c.i.m. cu timp partial se poate stabili o repartizare inegala a timpului de munca cu respectarea mediei pe saptamana .. de exemplu, c.i.m. cu 2 ore.zi , 10 ore/sapt., inegal ... de exemplu, luni 6 ore./zi , miercuri 4 ore/zi .. restul liber.
va multumesc mult dle freeelis:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de munca inegal Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care se doreste repartizarea programului inegal cum se procedeaza? desi programul zilic este de la 8-17 (o ora pauza de masa), dar s--a ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru split_ro split_ro Buna ziua, As vrea sa stiu, daca am in contractul individual de munca specificat \"program inegal de lucru\" acesta se refera doar la zilele lucratoare? ... (vezi toată discuția)
Timp inegal si variabil paul1851 paul1851 Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul ... (vezi toată discuția)