avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Maltratare femei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Maltratare femei

Buna ziua!Am si eu o prietena de familie ce isi mananca bataie de la sotul ei...Mai acum cateva seri si-a luat 2 picioare in burta pentru ca el a venit bauta casa si cu chef de cearta...Ce se poate face in privinta asta???De dus ea nu are unde sa se duca ca locuinta este a amandurora.Multumesc de atentie
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 16:36, 11 Decembrie 2011
Violenta in familie .... Cel mai bine este sa faca plangere la politie impotriva sotului agresor.
Prietena dvs. ar trebui sa depuna plangere la politie sau parchet, insa ar trebui sa solicite si un certificat medico-legal pentru a putea proba violenta la care a fost supusa.
Daca aceste manifestari ale sotului sunt frecvente , ar trebui sa faca ceva mai mult si sa solicite ajutor mai departe, intrucat exista asociatii si centre care adapostesc femei maltratate , cu personal specializat in consilierea psihologiga , juridica si sociala. Acestea functioneaza in toate judetele , ramane sa va interesati unde .
Doar o plangere la politie,dar daca isi primeste doar o amenda si se intoarce inapoi?Poate se va comporta si mai violent.Acum a reusit sa o sune pe mama sa ii zica ca a batut-o si ca nu are cine sa ii dea un pahar cu apa ca nu putea sa se mai ridice...
Locuieste in Bucuresti...Manifestarile sotului sunt foarte frecvente...O sa caut numere de telefon la Centrele ce adapostesc femeile maltratate
Este foarte grav , solutiile sunt cele expuse mai sus , insa, ar trebui, ca o masura imediata, sa o ajutati in aceste momente , incercati , daca locuiti in apropiere sa mergeti la ea, daca va temeti solicitati sprijinul politiei de proximitate .

Alte discuții în legătură

Violenta domestica (sotie maltratata de sot) dinuadela dinuadela Va scriu pentru a ajuta o buna prietena. Are probleme cu sotul ei inca de cand s-au casatorit. Acest individ este foarte agresiv si vulgar. Certurile, ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Legea privind prevenirea si combaterea violentei in familie Roland Mindrila Roland Mindrila Cine a citit opera lui Rebreanu, „Ion”, îşi aduce aminte de Ana, soţie asupra căreia s-au produs acte de violenţă fizică, psihică şi ... (vezi toată discuția)