avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VIOLENTA DOMESTICA (SOTIE MALTRATATA DE SOT)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VIOLENTA DOMESTICA (SOTIE MALTRATATA DE SOT)

Va scriu pentru a ajuta o buna prietena. Are probleme cu sotul ei inca de cand s-au casatorit. Acest individ este foarte agresiv si vulgar. Certurile, discutiile si bataile au devenit un obicei, o rutina in familia lor. Azi a batut-o din nou si de aceasta data foarte rau. A plecat de acasa la mama ei care au dus-o la spital. Acolo i s-au facut investigatii si verdictul, in linii mari, a fost traumatism cranian si al maxilarul si multe alte vanatai, echimoze pe corp. Cei de la spital au chemat si politia fiind vorba de agresiune. Acestia din urma au luat cunostinta chemand -o maine dimineata pe prietena mea la politie. II este frica de sotul ei, ii este frica sa mai mearga acasa sa isi ia macar shimburi pt ca a amenintat-o.
Este hotarata sa intenteze divort si sa nu-l mai ierte, insa in acelasi timp este si foarte speriata, nu stie unde va locui, nu stie cum sa procedeze la politie maine, nu stie daca este in siguranta pe strada cand va merge la munca, cum se va face partajul bunurilor si cand va avea si ea drept la apartamentul pe care il au in comun. Mentionez ca nu are minor in intretinere iar sotul ei sta bine-merci in apartament acum iar ea la spital! Va rog din suflet sa imi scrieti pasii ce trebuie facuti de maine dimineata inainte, legal, pentru siguranta si linistea ei. Numai bine si sa fereasca Dzeu de astfel de cazuri pe toata lumea!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:06, 20 Ianuarie 2012
sa-si scoata neaparat certificat medico-legal. sa promoveze plangere penala impotriva lui . sa depuna divort din culpa lui exclusiva si sa-i ceara daune.
Buna seara!
Va felicit ca va implicati si doriti sa va sprijiniti prietena aflata intr-o situatie grea!
Nicio persoana nu trebuie sa suporte agresiunile altei persoane; suntem oameni, inzestrati cu capacitate de comunicare, de rezolvare a problemelor in mod civilizat: comunicarea.
Atunci cand acest lucru nu poate fi facut trebuie sa se solicite ajutor; exista fundatii care ajuta persoanele supuse abuzului domestic, una din ele este Fundatia Sensiblu tel. 021-311.46.36.

Niciun om nu merita sa fie maltratat de alt om. Toti avem calitatea umana, nimeni nu este mai presus!

(Primul pas "- Daca tu sau ceilalti membri ai familiei sunteti in pericol, se recomanda apel la 112.")
Sper sa va fi fost de ajutor, pentru prietena dumneavoastra, mesajul meu.
1.Sa obtina un certificat medico-legal, sens in care va trebui sa mearga Serviciul de medicina legala, certificat pe care il va folosi in plangerea penala cat si in actiunea de divort.
2.Plangere penala la politie- incadrarea faptei se va face in functie de nr. de ingrijiri medicale necesare vindecarii ( 1-20 de zile - lovire si alte violente, 21-60 vatamare corporala, peste 60 vatamare corporala grava),
3.Sa depuna actiune de divort, iar o copie a certificatului medico-legal o va depune in cadrul probelor cu inscrisuri.
4.Sa solicite sprijinul politiei pentru a merge in domiciliu pentru a -si lua lucrurile de uz personal.
5. Sa se mute la parinti,o prietena, ruda, cu chirie sau sa apeleze la un centru/adapost /fundatie pentru femeile maltratate daca exista in zona .
6.Dupa divort poate sa promoveze actiunea de partaj.Va avea dreptul la contravaloarea a unei cote de 50 % din valoarea apartamentului sau o cota majorata in functie de contributia avuta la achizitionarea lui.
6.Sa apeleze la serviciile unui avocat pentru ca mai sunt si alte variante in afara de cele expuse, insa se poate uza de ele in functie de optiunea clientului, posibilitatile financiare, probe, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica mihaitudose mihaitudose lucrez la o patiserie in piatra-neamt,am o colega de munca care vine deseori batuta (cu ochii vineti si multe alte vinatai pe corp). simbata a venit la munca ... (vezi toată discuția)
Lovită de soț No name nobody No name nobody Bună ziua, aseară am primit un pumn în maxilar de la soțul meu in urma unor certuri mai aprinse. Bineînțeles \"din greșeală\", acum nu mai contenesc cu ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni ajutooor Fonrabie Fonrabie In primul rand salutare tuturor pt ca e prima oara cand postez pe acest forum , in data de 2 am avut accident pe trecerea de pietoni eu eram cu scuteru si ... (vezi toată discuția)