avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu

Buna seara! Ma numesc Cremona H. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata din 30.05.2011-30.08.2011 ,cu prelungire de 2 luni si o a doua prelungire de inca 2 luni pana la 30.12.2011.Contractele au fost semnate doar de mine, urmad sa mi se dea o copia a contractului pe care nu am primit-o nici pana azi(motivand ca pleaca la sediul din Bucuresti la semnat).Doresc sa-mi dau demisia deoarece salariul pe cele 6 luni si 13 zile muncite, l-am primit doar pe 3 luni , amanandu-ma de pe o zi pe alta ca o sa-l primesc.Cum imi pot recupera salariul si cum pot demonstra in cazul in care ii dau in judecata ca am lucrat in acea firma? In perioada lucrata nu am semnat nici o condica de prezenta in schimb am procese verbale semnate de mine ca reprezentant al societatii cu parafa societatii.Mentionez ca salariul mi se vireaza intrun cont bancar.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 12 Decembrie 2011
faceti sesizare la ITM
In cazul declansarii unui litigiu de munca, sarcina probei o are angajatorul .... el va trebui sa dovedeasca ca nu ati lucrat ... actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare. Termenul de depunere este de maxim 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul .. la cerere atasati, copie de pe c.i.m., copii de pe procese verbale semnate de dvs ca reprezentant al societatii .
Puteti depune concomitent o sesizare la ITM si o actiune in instanta. ITM-ul va constata neregula si eventual va da o amenda angajatorului. Doar instanta de judecata poate dispune plata salariilor restante.
In speta, puteti demisiona fara preaviz in temeiul art. 79 alin. (8) Codul Muncii intrucat angajatorul nu si-a indeplini obligatiile asumate prin CIM- plata salariilor.
Perspective a scris:

.....
In speta, puteti demisiona fara preaviz in temeiul art. 79 alin. (8) Codul Muncii intrucat angajatorul nu si-a indeplini obligatiile asumate prin CIM- plata salariilor.

Dupa republicarea Codului Muncii , demisia este reglementata de art.81 ... prin urmare, este vorba despre art.81 alin.8 C.mun. si nu despre art.79 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz mariantayla mariantayla Buna ziua numele meu este Marian si am nevoie de niste sfaturi. Sunt angajat cu jumatate de norma,dar lucrez ...9 ore pe zi. As vrea sa-mi dau demisia fara ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba schatzi_deea schatzi_deea Sunt angajata pe o perioada de 4 luni de proba, contractul se incheie pe 30.12.2011, insa doresc sa deminionez inainte de acest termen. Este nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale goestefania goestefania buna seara. lucrez la o firma care are foarte multe datorii si cu salariile suntem in urma .daca imi dau demisia in baza art 79,alin.3/art.79,alin.8din legea ... (vezi toată discuția)