avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea salariilor restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea salariilor restante

Daca un angajator are restante la achitarea salariilor de circa 10 luni, pentru care a depus declaratiile fiscale necesare, iar firma nu mai are sindicat, ce trebuie sa faca un angajat ca sa recupereze banii in instanta?
Se poate adresa direct judecatoriei teritoriale?
Cam cat timp dureaza un astfel de proces (cu executare cu tot)?
Care sunt taxele necesare a fi achitate?
Cel mai recent răspuns: Viorel_Lucaciu , utilizator 07:28, 13 Decembrie 2011
1. Instanta competenta este tribunalul pe raza a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul, depuneti o actiune in executarea obligatiilor salariale.

2. Cererile sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru si de timbru judiciar si se judeca in regim de urgenta (termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile, procedura de citare se considera legal indeplinita daca se realizeaza cu minimum 24 de ore inainte de termenul de judecata).
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Flavius1984, utilizator
Un litigiu de munca dureaza si cativa ani , chiar daca legea prevede ca termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile ...
Multumesc mult pentru ambele raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cerere ca netimbrata Adrian Burlacu Adrian Burlacu In urma unuei plangeri penale impotriva fostului administrator (pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti cu privire la plata salariilor), ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca = "judecare in regim de urgenta" de ce nu se intampla asa? A.lex A.lex In data de 10.11.2010 am trimis prin mandat postal cu confirmare de primire, o cerere de chemare in judecata pentru parata-angajatoare in baza articolului 51 ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu firma la care am lucrat daniel.t daniel.t As dori sa stiu care sunt pasi pt a da in judecata firma la care am lucrat pt a-mi recupera salariile restante. Am depus o sesizare la itm dar mi-au raspuns ca ... (vezi toată discuția)