avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a locui in permanenta in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a locui in permanenta in indiviziune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste drepturile unei persoane ce detine o cota indiviza dintr-o locuinta si un teren , rezultata in urma unei mosteniri si daca acea persoana are dreptul de a locui permanent in acea locuinta, stabilindu-si singur ce incaperi foloseste , fara ca ceilalti sa poata intra in acele incaperi, mai ales ca acesta le incuie, fara sa aiba acordul celorlalti coproprietari.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:21, 15 Decembrie 2011
si ceilalti coproprietari aveti acelasi drepturi ca si persoana in cauza asupra acelor camere... Singura solutie este sa cereti iesirea din indiviziune in instanta daca pe cale amiabila nu va intelegeti
De faptul ca locuieste permanent acolo nu s-a mentionat nimic in raspuns.Sincer, fara sa am cunostinte juridice , mi-am dat seama ca avem aceleasi drepturi, asa ca va rog sa va abtineti de la oferirea unui raspuns , daca el nu este complet , Va sugerez sa cititi cu atentie tot ce am scris si sa incercati sa raspundeti cat mai complet si corect posibil. Cei neavizati , sau mediocri, , va rog stati deoparte!
Stimat forumist,

Ar fi foarte frumos dacă, în loc să calificați ca neavizați sau mediocrii persoanele care vă ajută, veți încerca dvs să înțelegeți ce s-a răspuns.

Colegul meu v-a răspuns că toți coprprietarii pot locui, concomitent și permanent, în același imobil, iar situația nu o puteți remedia decât pe calea unei ieșiri din indiviziune. Este foarte corect.

Faptul că un răspuns vă dezavantajează, nu înseamnă că răspunsul este incorect sau incomplet. Nu vă dă, de asemeni, dreptul de a fi nepoliticos.

Cu stimă.

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietarul locuieste fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU sunt coproprietar ,iar nepoata locuieste fara acordul meu.Politia spune ca are voie,ce pot sa fac? (vezi toată discuția)
Nedumerire jorge_64 jorge_64 Buna seara. Suntem 7 (sapte) persoane trecute pe titlul de proprietate pe un teren de 10 Ha. As dori sa stiu daca in momentul in care se face succesiunea, daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)