avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare act identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare act identitate

Trebuia sa-mi ridic noul act de identitate, si mi s-a spus ca nu mi-l pot face pt ca a intervenit o problema. Si anume, in timpul facultatii facuta in Gl, eu fiind din Br, in loc de viza de flotant politia de acolo mi-a facut domiciliu pe Gl( in conditiile in care eu domiciliez in Br, am fost luata in spatiu de parintii mei care domiciliaza de asemenea in Br). Mi s-a spus ca dureza pana la 45 de zile solutionarea, insa am nevoie urgenta, urgenta de act! Cum as putea sa urgentez solutionarea? Sau cine trebuie sa raspunda pt greseala asta?
Cel mai recent răspuns: aly_net , utilizator 19:13, 21 Decembrie 2011
Ciudat, pentru ca act de identitate cu domiciliu schimbat presupune cu totul alte acte decat viza de resedinta. Este greu de crezut o asemenea greseala.

Vi s-a facut poza cand ati depus actele?
Nu prea puteti urgenta procedurile birocratice ale MAI. Incercati sa vorbiti cu seful biroului de evidenta a populatiei.
Da, mi s-a facut poza, s-au verificat actele necesare schimbarii actului de identitate.. Pe 07.12 trebuia sa-l ridic!

Am vb cu comandanta de la evidenta populatiei, care mi-a spus ca trebuie doar sa astept verificarea actelor la GL,alte explicatii nu mi-a oferit. Situatia mea e usor complicata, eu fiind acum in preaviz, si urmeaza sa-mi depun actele pt somaj. Oricum mi se pare ciudat!
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Daca ati fi depus actele pentru viza de resedinta nu trebuia sa vi se faca poza.

Atunci urmati sfatul lui Alex_Munteanu: mergeti la seful serviciului si spuneti ce s-a intamplat, eventual spuneti ca aveti de gand sa faceti reclamatie la primar in prima faza iar apoi la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date Bucuresti, daca nu va rezolva urgent situatia.

45 de zile nu ar avea de ce sa va tine, acest termen este exagerat de lung pentru indreptarea unei greseli care din cate spuneti le apartine.


Completare


Da, mi s-a facut poza, s-au verificat actele necesare schimbarii actului de identitate.. Pe 07.12 trebuia sa-l ridic!


Aveati deja o carte de identitate cu domiciliul in Galati?


Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Eu mi-am depus actele pt schimbarea buletinului pe motivul expirarii. Abia in momentul in care trebuia sa-mi fie eliberat au iivocat problema cu viza de flotant, sau domiciliu in Gl, sau acte verificate de naiba stie cine!. Nici ei nu au stiut sa-mi spuna care e de fapt problema, de ce, sau cum se poate rezolva! Desi le-am explicat ca acea viza de flotant am avut-o in timpul facultatii, adica acum 6 ani, de 3 ani insa am terminat facultatea si locuiesc in Br, domiciliu pe care il avem si-n buletin si sefa mareee mi-a spus sa astept, ca nu depinde de ei, blaaa. Cu toate rugamintile facute, explicandu-i ca trebuie sa-mi depun dosar de somaj maine poimaine, raspunsul a fost acelasi: sa astept, si sa mai trec pe acolo cand am timp, dar sa nu trec zilnic! MI SE PARE UN ABUZ, SI NU CRED CA E NORMAL SA SE JOACE CHIAR IN HALUL ASTA CU TIMPUL SI NERVII NOSTRI!!!


Aveam domiciliul in Br, insa pe spatele actului de identitate aveam o viza de flotant, din perioada facultatii facuta in GL(acum 6 ani). Insa viza de flotant au zis ei ca n-ar fi fost viza de flotant, ci ca mi s-ar fi pus o alta stampila, alta viza si ca apar cu domiciliul in GL. Nu stiu daca reusesc sa ma fac intelesa, insa ceea ce va scriu este fix ceea ce mi s-a spus!FIRIMITURI! Nu-nteleg unde e greseala, pt ca e clar ca e o greseala! Par a-si arunca mata de la unii la altii! MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNSURI!
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

O mica mare problema...cel putin pt familia mea cicisxn cicisxn Buna seara. In ultimii 3 ani si jumatate,atat eu cat si sotia am lucrat la o firma cu profil GSM. Noi avem domiciliu stabil in Braila,firma e din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj intr-un judet in care lucrez dar nu pot dovedi domiciliu? cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Domiciliul meu stabil este in judetul Braila dar de 1 an lucrez in judetul Sibiu. Cand m-am angajat aveam o viza de flotant, mentionata evident ... (vezi toată discuția)