avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dorinta de cooperare cu organele de cercetare penala.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dorinta de cooperare cu organele de cercetare penala.

Buna ziua,am o situatie mai ciudata in prisma faptului ca sunt cercetat intr-un dosar penal ca martor pentru mai multe fraude cu file cec .Ma tot ameninta politistul ca imi va schimba incadrarea de la martor la faptuitor daca nu ai spun cine sunt cei care m-au angajat si cei care m-au insotit cand sa luat marfa sau daca nu le spun unde este marfa luata si platita cu file CEC fara acoperire .Fac precizarea ca filele nu au fost emise de mine si de administratorul unei societati com care bate campii in declaratii ca si mine,dar el nu are interes sa iese din incurcatura,nu el este problema si cei din spatele lui care sunt asa zisi interlopi si care m-au amenintat sa declar ca mi-au spus ei.Mi-au trimis si un avocat cand am dat declaratii si in prima faza la sfatul politistului l-am refuzat ca eream martor si nu aveam nevoie de avocatul lor care venise acolo sa auda ce declar.Eu am informatii care ar duce la rezolvarea cazului ce se cerceteaza de aproape 2 ani,dar imi este teama sa vorbesc cu politistul care imi ia declaratii cam la doua luni.M a tot sperie cu niste catuse cand ma duc pe acolo ca ma baga la arest ca stie el ca eu sunt capul grupului ca eu am constituit acest grup.Din ce stiu eu pana acum are 2 persoane.Eu si administratorul care are avocat de la cei ce l-au invatat ce sa faca cu societatea lui si pentru care a lucrat .In realitate sunt 6 persoane care au fost implicate in aceste fraude fiecare avand sarcina lui.Eu as coopera cu politistii,dar imi este teama.Ce as putea sa fac.?Astept pana se ajunge la procuror sa-i spun lui sau ma risc sa vb cu politistul in care nu am incredere?Am dat astazi si declaratie pe fotrmat tipizat (am inteles caeste pentru procuror).Ce as putea sa fac sa-i ajut si pe ei cu ajutorul,dar nici eu sa nu am probleme.?va multumesc pentru eventuale sfaturi
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:59, 16 Decembrie 2011
Intre timp am mers la Parchetul de pe langa tribunal am vb cu judecatorul (de servici cred) am lasat o copie dupa ultima invitatie primita si a ramas ca ma va suna un procuror.Mi-a zis doar sa nu merg la politie pana nu voi fi sunat de acel procuror.Daca sunt chemat astazi telefonic ca se poarta si asfel de invitatii sa aman spunand ca nu pot ajunge pana maine si sa-l sunt pe acest procuror care mi-a dat un nume si un numar de fix promitandu-mi ca ma va suna cineva de acolo.
Ok. Ai vorbit cu procurorul de servici.

Citatiile alea de la politie se inmaneaza personal, dar deseori politia mai are si o gramada de hartii citatii neoficiale. Era verde sau alba?
Citatia erea alba,si avea stampila si antetul Inspectoratului de politie serviciul de investigarea fraudelor .Am rezolvat cazul si nu voi mai fi deranjat (sper).Dupa discutia de ieri cu procurorul de servici dimineata pe la 07.30 ma sunat procurorul de caz care ma intrebat daca pot ajunge la el la ora 10-10.30.cum erea si normal am mers la el si i-am explicat cum stau ;lucrurile.Ma trimis sa beau o cafea si sa revin in 40 min.Am revenit si l-am gasit acolo si pe politistul ce imi mai luase declaratii si cel care imi promisese ca ma inchide.Mi-au explicat cateva proceduri dupa care am dat o declaratie care sa introdus intr-un plic si sa lipit.In timpul discutiilor politistul si procurorul si-au luat cateva notite urmand sa faca verificarile in baza celor declarate de mine.Am inteles ca avocatii celor implicati sau cei implicati nu vor avea acces la acel plic ce contine declaratia mea (9 file).Sper asa sa fie si sa se fi terminat toata aceasta teroare .Mi sa spus ca daca mai sunt sunat o singura data de cei ce fac intimidari sa nu accept sa ma intalnesc cu ei,dar sa-l sunt pe procuror indiferent de zi sau ora.Ma multumesc tuturor pentru sfaturile bune date si va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi
Daca ai in jur de 2500 lei ti-ai putea lua si un pistol cu bila de cauciuc (fort .45 ca daca tot tragi...) . Chiar daca nu tragi direct in cineva pt. ai produce o leziune, arma arata si se comporta ca una normala si foarte putina lume cunoaste acest lucru. Cu alte cuvinte, multi cred ca pistoalele denumite "cu bile" au ceva bila aruncata din ceva prastie cu aer comprimat cand defapt este identica cu arma pe glont, atata tot ca varful proiectilului este o bila de cauciuc in loc de de proiectil de metal. La oricine, ii e suficient sa auda ditamai zgomotul scos de pistol, sa vada cum sare tubul la 2-3 metri si se misca mansonul de la pistol inainte sa se gandeasca de 2-3 ori daca mai face un pas inainte sau inapoi, iar daca tragi sub 6 metri cu el, "victima" ajunge 99% la spital si ii scoate printr-o microperatie proiectilul. (au fost cazuri cand au ajuns chiar sub coaste,etc)

[ link extern ]
1.Avocatul celor care relatati ca va ameninta reprezinta partile aflate in cercetare si are dreptul sa cunoasca despre actele de procedura care se indeplinesc , inclusiv despre audierea dvs , cu atat mai mult cu cat reprezinta interesele invinuitilor/inculpatilor.
Nu este nimic anormal in aceasta situatie.
Legea despre care am facut vorbire , cea de protectie a martorilor , nu este din filme , ea este in vigoare si se aplica in conditiile stipulate de aceasta.
Aveti posibilitatea sa o cititi in integralitate de pe internet si sa va faceti o idee generala despre prevederile ei , in extenso.
3.Hotararea pe care ati luat-o , cea de a discuta cu organele abilitate , este cea indicata (cu procurorii) ,iar acestia va vor putea lamuri asupra punctelor pe care nu le-ati inteles sau asupra unor posibilitati legale de a depune marturie.
4.Camerele de luat vederi de la locul de munca al sotiei dvs , daca au surprins prezenta ,in mod cert nejustificata a acelor persoane si daca eventual unii colegi ai acesteea au fost martori la discutii , aceste situatii ,coroborate cu eventuale alte probatorii , cu un eventual filaj , de exemplu ,pot constitui probe in favoarea celor aratate de dvs.
Discutati cu procurorii si aceste aspecte si in functie de cele discutate , de eventualele garantii legale oferite , puteti lua cea mai buna hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor ....sa spunem... Costin85 Costin85 Sa spunem ca suntem martori la o infractiune...De ce trebuie sa fi tarat prin tribunale...precum tu ai fi infractorul? Sa mai mai fi si vazut de adevaratii ... (vezi toată discuția)
Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)
Politia influenteaza martorul, ce e de facut? ContSters277537 ContSters277537 Mama mea a fost martora la fapte ale politistilor, ei sunt cercetati acum pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in urma plingerii mele. Cei ... (vezi toată discuția)