Buna Ziua
Am dat in judecata Sucursala BCR Cluj pentru faptul ca mi-a majorat dobanda nejustificat si am primit raspuns ca Sucursala nu are personalitate juridica.
Mentionez ca in contractul semnat de noi nu apare nicaieri firma BCR ci Sucursala BCR Cluj .
As dori sa intreb in ce forma as putea sa ma judec in Cluj , termenul pentru recurs expira in 22 12 2011.
Multumesc anticipat pentru sfaturi
Cererea împotriva unei persoane juridice de drept privat se face la instanţa sediului ei principal.
Cererea se poate face şi la instanţa locului unde ea are reprezentanţă, pentru obligaţiile ce urmează a fi executate în acel loc sau care izvorăsc din acte încheiate prin reprezentant sau din fapte săvîrşite de acesta.
Sucursala nu poate sa stea in proces in locul societatii fondatoare (numai reprezentanta), dar poate susbscrie actele procedurale facute in numele societatii fondatoare, evident in limitele mandatului care i-a fost acordat si in legatura cu activitatea afaceri caracteristica sucursalei asa cum a fost delimitata prin actele constitutive. Societatea fondatoare poate fi citata si la sediul sucursalei, sucursala fiind o asezare comerciala a persoanei citate. (A se vedea art. 43-45 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale.)
Pe cale de consecinta sunteti nevoit sa formulati cererea impotriva bancii ''mama''. In cazul in care instanta de la Cluj nu se considera competenta , din punct de vedere teritorial, se va deroga instantelor din Bucuresti.
Succes!
am gasit jurisprudenta un caz similar in care a fost chemata sucursala dar intimpinarea si toate actele au fost emise de directia juridica centrala
procesul s-a judecat in orasul sucursalei iar reclamanul a precizat ca se judeca cu banca X prin sucursala S
daca mai gasesc speta v-o trimit