avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... Ce se intampla cu euro?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

Ce se intampla cu euro?

ÎN CAZUL PRÃBUSIRII MONEDEI EURO:
CE SE ÎNTÂMPLÃ, CUM SE POT RECUPERA (CONVERTI IN RON), SUMELE ÎN EURO DETINUTE ÎN CHASH (LA SALTEA) - CARE NU SE AFLA ÎN DEPOZITE....ETC DIN BÃNCI SAU ALTE PRODUSE FORMALE SPECIFICE?
Cel mai recent răspuns: cretzustancu , utilizator 19:53, 13 Decembrie 2011
Nimeni nu va acopera devalorizarea unei monede, chiar daca e ea tinuta la banca sau la saltea. Daca aveti temeri, schimbati acum in ce e mai stabil in lume..
Multumesc.
Problema nu este acoperirea in totalitate, ci daca exista obligativitatea cuiva (banci etc) de a face conversia, in cat timp a si in ce volum
Nu e ceva care se face automat de banca. Dumneavostra daca doriti, dati ordin de cumparare si se face. Destul de repede, caci nu cred ca aveti ffffoarte multi euroi.
Am inteles. Multumesc. Eu voiam sa aflu daca euro tinuti in casa mai pot fi recuperati dupa caderea monedei - cu devalorizarea respectiva - pentru ca si depozitele de la banci sunt (probabil) recuperate tot devalorizate.
În momentul de faţă depozitul bancar este garantat pâna la echivalentul a 100.000 de euro.
Deci dacă aveţi aceasta suma in banca in cazul prabuşirii monedei euro ea vă va fi returnată la cerere dar în euro nu în lei.....deci valoare 0.la fel ca la banii tinuţi la saltea.

Ca să alegeţi cum sa vă pastraţi banii poate ar fi bine sa vă aplecaţi asupra următoarelor informaţii:
1. În primul trimestru din 2012 leul se va aprecia cu circa 8%, ajungând la nivelul de 4 lei pentru un euro datorită modificării sistemului de provizionare ca urmare a implementarii IFRS. Dacă schimbaţi acum euro în lei veţi fi avea un câştig.
2.Băncile internaționale mizează pe o depreciere a euro în raport cu dolarul în perioada următoare, de la 1,3 euro/dolar în prezent la 1,25 – 1,2 euro/dolar.
3.Monedele de refugiu spre care se îndreaptă investitorii în perioadele de dificultate sunt: yenul, dolarul și francul elvețian
4. Randamentul plasamentelor pe o perioadă de 3 luni (trim I 2012)
- păstrarea banilor acasă - 0,6%
- plasament valutar +/-1%-2%
- depozit bancar 1,5%
- fond monetar1,5%

Alte discuții în legătură

Retragere sume depuse la cec ContSters161855 ContSters161855 Buna ziua Parintii mei au deschis inainte de '89 doua conturi bancare la CEC (unul pe numele mamei iar altul pe numele sorei mele)... unul din acestea are ... (vezi toată discuția)
Libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme anonim1111 anonim1111 Am 2 astfel de librete facute in anul 1982,in anul 1996 a fost ultima data cand mi a fost scris in aceste librete.Primesc ceva bani dupa acestea sau nu mai am ... (vezi toată discuția)
Cec bank ContSters316391 ContSters316391 Buna ziua In data de 22 mai 2003 am avut in sold la un LIBRET DE ECONOMII LA VEDERE de la CEC(deschis la data 11 oct.2002) , suma de 50.000 lei.La data aceea ... (vezi toată discuția)