avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... descoperire de card garantata de firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

descoperire de card garantata de firma

S-a completat acum vreo 2 ani, un formular colectiv, de la banca , pentru salariati , cu salariul si ratele lunare pe care le avea fiecare.
In baza acestuia, banca a acordat descoperiri de card salarial garantate de firma.

Acum s-a intamplat ca un salariat care are debit de card 4200 ron, sa plece in CFP 3 luni, bineinteles sa munceasca in strainatate.
Am facut cu el un angajament, in care a precizat ca in 5 luni, returneaza in rate limita de credit.
Stiu, veti zice ca si-a luat 3 luni CFP. Da daca nu reuseste sa faca nimic afara, vine inapoi, daca nu mai vine, am cerere deja scrisa de el cu incetare cim dupa 3 luni.

Nu stiu daca prin acest angajament, am procedat corect.
Banca spune ca firma a garantat limita de credit, atunci trebuie sa-l urmareasca firma sa achite debitul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 17 Noiembrie 2008
daca firma a fost angajata contractual cu banca, da ea este cea care trebuie sa-si achite obligatiile fata de banca si nu angajatul.
Acesta este sub contract sau intelegere cu firma.Ea trebuie sa-si recupereze banii de la angajat.
Buna ziua! Intervin si eu aici cu o problema legata de subiectul deja deschis.Prietenul meu are o descoperire de card efectuata prin intermediul firmei la care a lucrat.Acum si-a schimbat locul de munca insa i s-a spus de la vechiul loc de munca faptul ca nu i se va putea desface contractul de munca decat in momentul in care isi achita integral descoperirea,mai mult,i s-a dat si un termen limita pt aceasta.Asa se procedeaza in asemenea situatii?Nu se poate ajunge la o intelegere cu firma prin care sa se stabileasca achitarea sumei respective de bani treptat,in mai multe rate sau asa ceva? Va multumesc anticipat!
Nu are nicio legatura incetarea c.i.m. cu descoperirea de card ... exista si alte posibilitati legale de a se recupera suma respectiva.
Ok,am inteles si va multumesc pt raspunsul atat de prompt insa altceva m-ar interesa: cum ar trebui sa procedeze prietenul meu in raport cu firma? Exista vreun fel de intelegere legala care se poate incheia intre cele doua parti? Daca exista,dati-mi,va rog,un exemplu.Chiar nu ne pricepem,de aceea am apelat la ajutorul dvs.
Intelegerea nu trebuie facuta cu firma , ci cu banca de unde s-a facut descoperirea de card.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita alina.morutan alina.morutan In urma cu 2 ani mi s-a acordat o descoperire de cont in valoare de 7000 lei ( in limita a 3 salarii ) , garantia fiind implicit veniturile salariale. Am ... (vezi toată discuția)
Descoperire de cont NAARGHYTA NAARGHYTA Bună ziua! Am şi eu o problemă referitoare la o descoperire de cont la BCR, din 2007, dacă mă poate ajuta cineva cu o informaţie clară. În data de ... (vezi toată discuția)
Dobânzi aplicate unui credit dat in executare Pisicat1182 Pisicat1182 Buna seara, îi rog pe cei cu cunoștințe in domeniul juridic sa ma ajute cu un sfat. In anul 2013 am obținut de la Garanti Bank un card de cumpărături in ... (vezi toată discuția)