avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... informatie recurs.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

informatie recurs.

buna ziua,
Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident cu masina de serviciu, fara a detine asigurarea RCA, producand pagube masinii pe care am lovit-o. Aceasta a fost reparata prin asigurarea Casco, iar firma de asigurari Casco m-a chemat in instanta pentru recuperarea daunelor. Fiindca hotararea instantei mi-a fost potrivnica, am facut recurs in care a fost invocata exceptia lipsei calitatii procesual pasive a mea, exceptie care a fost respinsa, fiindu-mi respins si recursul. Mi s-a comunicat ca nu primesc solutia la recurs acasa. Va rog sa-mi spuneti cum va proceda firma de asigurari pentru recuperarea daunelor de la mine si ce trebuie sa fac eu ? Ma poate obliga sa platesc toata suma odata sau esalonat ? Care sunt criteriile de esalonare a platii datorate ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:46, 14 Decembrie 2011
In primul rind ridicati hotarirea definitiva de la tribunal.
Cu ea va duceti la soc. de asigurai si negociati cu ei plata in rate lunare. Societatile de asigurare accepta recuperarea banilor in rate decit sa ajunga la executare silita. Totul depinde de dv. cum discutati cu ei. daca le faceti dovada ca veniturle dv. sint mici, ca aveti si o familie de intretinut vor accepta plata lunara.
Sau pot sa puna propire pe o parte din salariul dv.
Nu este neaparat obligatoriu sa achitati toata suma odata.
Puteti verifica aici:
[ link extern ] /

In ceea ce priveste esalonarea platii, ar trebui sa discutati direct cu reprezentantii societatii de asigurari. Ve-ti da o declaratie notariala prin care va angajati la plata despagubirilor in conditiile pe care le discutati de comun acord. Daca nu respectati aceste prevederi acestia pot oricand sa treaca la executarea silita, costurile acesteia suportandu-le tot dumneavoastra.
Ridicati hotararea de la tribunal si negociati cu asiguratorul plata in rate lunare a depunerii c/v daunei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o firma casco floryn2006_i floryn2006_i Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema.In urma cu apx 2 ani (2008) am achizitionat o masina din bulgaria.In drum spre ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco durdentyler durdentyler Buna ziua, anul trecut in iunie am incheiat o polita casco la ZZZrom pentru masina proprie. Pentru ca brokerul mi-as spus ca nu se poate incheia contractul pe ... (vezi toată discuția)
Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)