avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil major

Buna ziua! Copil peste 18 ani cu liceul terminat, dar bacalaureatul neluat. Liceul pe care l-a absolvit infiinteaza cursuri postliceale, pe care copilul le urmeaza. Intrebare: se mai retine tatalui pensia de intretinere? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nicoleta12. , utilizator 20:38, 14 Decembrie 2011
Daca este in continuare de studii poate fi ceruta pensie alimentara prin instanta,pentru ca pensia platita pana acum isi produce efectele doar pana la 18 ani.
Problema este Bac-ul , cum poate continua alte studii fara a lua bacaloreatul?
Da se retine pensie de intretinere iar daca tatal nu plateste...are motive legale... si atunci fiul trebuie sa/l cheme in instanta!!!!
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Despre pensia de intretinere gavrileusebiu gavrileusebiu Pentru copilul pe care-l am din prima casatorie-o fata,conform legii,am fost obligat la plata unei pensii de intretinere pana la terminarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara madasey16 madasey16 sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se ... (vezi toată discuția)