avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Sunt angajat al unei firme cu diverse domenii de activitate, din 09.02.2011 in functia de operator calculator. Astazi in urma unei certe cu directoarea parcului auto ( unde lucrez ) am fost practic obligat sa imi pun demisia. M-a obligat sa stau peste programul "de peste program" cum il numesc eu. Am refuzat si mi-a spus sa ma duc acasa si sa imi pun preavizul. Lucrez de la 07:00 pana la 17:30 zilnic de luni pana duminica inclusiv. Am doar 2 duminici libere pe luna. Directoarea m-a obligat sa raman de la 07:00 pana la 21:30 eu refuzand. I-am pus demisia pe birou si am plecat. Trebuie sa raman 20 zile in preaviz la programul infernal pe care il am ? In contractul de munca am trecute 8 ore pe zii fara sambete si duminici. Deasemenea salariul este minimul pe economie. Eu iau lunar 1200 lei. Ce pot face in aceasta privinta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:26, 14 Decembrie 2011
Pentru nereguli savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca puteti sesiza fie ITM-ul , fie Inspectia Muncii ...

Un salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz prevazut in c.i.m. reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

In perioada de preaviz partile sunt tinute la respectarea obligatiilor stipulate in contractul individual de munca
Va multumesc pentru raspunsuri. Practic .. daca eu stau in preaviz 8 ore pe zii fara sambete si duminici voi lua salariul din cartea de munca, adica minimul pe economie
Intr-adevar, veti beneficia de plata salariului prevazut in c.i.m. ... pentru restul va fi foarte greu de dovedit si de obtinut ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Litergame1 Litergame1 Buna ziua. Sunt angajat din data de 04.07.2016 la o companie in Iasi Din pacate programul nu imi mai permite sa imi rezolv problemele personale si/sau ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi depun demisia fara preaviz! Billy46 Billy46 Buna seara! Asa cum spune si titlul, doresc sa-mi depun demisia fara a mai fi nevoit sa stau in perioada de preaviz, am depus o cerere la sediu cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul ... Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma ... (vezi toată discuția)