avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de angajare administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de angajare administrator de bloc

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare:
"Sunt angajat cu carte de munca la o firma unde platesc toate darile catre stat. In timpul liber sunt administrator de imobile angajat cu conventie civila de prestari servicii unde platesc 16% impozit".
Intrebarea mea este daca este valabila conventia civila ca forma de angajare sau exista o alta forma?
Daca se poate sa imi dati exact si legea la care se face referire, ar fi perfect. Mulumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:07, 15 Decembrie 2011
Puteti avea si 10 job-uri, atata timp cat prestati o munca caracterizata ca dependenta (o faceti permanent, indiferent de frecventa ei si de numarul de ore, exista o relatie de subordonare intre dv. si conducerea asociatiei, folositi baza materiala a asociatiei, va desfasurati activitatea in locatia asociatiei de proprietari...), ... trebuie sa aveti incheiat un contract de munca cu timp partial de munca, inregistrat la ITM pe Revisal, sa se declare pe decl.112 la ANAF si sa se plateasca pentru functia dv. impozitul de 16%, contributii CAS, CASS, somaj (daca nu sunteti pensionar), Fond de garantare atat angajator, cat si asigurat (adica dv.).
Asociatia de proprietari este angajator, dv. sunteti angajat cu raspunderi profesionale in cadrul activitatii de administrare.

Temei legal: Codul muncii, OUG nr. 82/2010, HG 500/2011

Conventiile civile se mai permit numai in legatura cu activitati sporadice gen cositul ierbii, sapatul gradinii, lucrari nepermanente de curatenie si igienizare a spatiilor comune etc.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii 2012 alimik alimik Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite administratorului ,cenzorului si femeii de serviciu , unei ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)
Remuneratia comitetului executiv si a angajatilor unei asociatii de proprietari papadiouf papadiouf cum se remunereaza presedintele si comitetul executiv, administratorul si restul angajatilor? au contracte de munca sau conventie?cum mai este la lege ... (vezi toată discuția)