avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin dificil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin dificil

Buna
Am mostenit anul acesta prin succesiune dupa mama mea o casa. Caasa a fost construita in doua etape ultima in 1990 si are spatele constructiei exact pe limita de proprietate. Acum doi ani mama mea a schimbat centrala turbo de cu evacuare pe horn (ptr. ca erau probleme cu hornul) cu o centrala cu tiraj fortat,in acest context hornul de evacuare a centralei este scos spre vecin. Eu am acum probleme cu vecinul care imi spune ca i s-a uscat un par (casa lui fiind la cel putin 20 ml departare fata de casa parintilor mei) spune ca mama nu i-a cerut aprobare ptr. hornul de evacuare si imi cere sa inchid geamurile care dau spre curtea lui,precum si sa desfiintez hornul centralei.. Ce se poate face in aceasta situatie ,mai ales ca nu ma consider raspunzatoare de nici una din acuzatiile lui si oricum le consider prescrise?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:02, 19 Decembrie 2011
Avand in vedere distanta mentionata intre proprietati,pretentiile vecinului nu sunt justificate
sunteti obligat sa mutati cosul centralei , el da in curtea vecinului , casa este exact pe limita de proprietate astfel ca suflul cosului afecteaza cealalta proprietate ( curte , casa ) . acum sunteti noul proprietar , trebuie sa remediati greselile trecutului
indreptati cosul centralei in sus!
Raspunsurile de mai sus sunt un pic cam contradictorii.... Legal care ar fi solutia?

Am discutat cu " vecinul" posibilitatea de prelungire a cosului in sus, dar nu este de accord...
distanta "de siguranta" dintre imobil si gard este de 2 m, atunci puteti sa faceti ce vreti, in situatia dvs, casa fiind limita de proprietate nu aveti voie sa aveti nici un geam spre curtea vecinului, nici macar in pod!

referitor la cosul centralei... nasol...
1. mutati centrala
2. indreptati in sus cosul, in continuarea celui existent
3. inlocuiti cosul existent cu unul vertical direct din centrala, traversati tavanul dvs, iesiti in pod si apoi deasupra tiglei, asta, bineinteles daca distanta permite, dupa cate mai stiu, lungimea cosului poate fi max 2 m, sau prelungiti doar tevusca de eliminare a gazelor arse (cea subtire)

succes

Alte discuții în legătură

Buna.care este distanta minima intre cosul de exacuare a centralei ... anta1965 anta1965 Buna.Care este distanta minima intre cosul de exacuare a centralei si casa vecina ?Distanta dintre spatele casei vecinului,unde va fi cosul de evacuare si ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Evacuarea gazelor de ardere de la o cantrala pe gaz în condensatie Ianos01 Ianos01 Între casa mea și a vecinului este o distanta de 1, 35m. Vecinul și-a scos coșul de evacuare de la centrala termica pe gaz în acest spațiu de 1,35m, ... (vezi toată discuția)