avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Evacuarea gazelor de ardere de la o cantrala pe gaz ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Evacuarea gazelor de ardere de la o cantrala pe gaz în condensatie

Între casa mea și a vecinului este o distanta de 1, 35m. Vecinul și-a scos coșul de evacuare de la centrala termica pe gaz în acest spațiu de 1,35m, gazele fiind evacuate cu putere în peretele casei noastre, exact între doua geamuri. Nu mai putem deschide geamurile ca riscam sa între gazele de ardere în casa. Inclusiv circulația printre cele doua case este periculoasa. Vecinul spune ca are proiect și ca nu a găsit alta varianta de amplasare a evacuării gazelor. Atât casa mea cât și a vecinului au fost construite de mai mult de 50 de ani. Va rog să-mi spuneți dacă este legal ce a făcut și cum pot remedia problema. Cu stima
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:23, 6 Mai 2020
Cosul centralei trebuia sa fie ridicat la inaltime, prin intermediul unui burlan, peste nivelul cel mai ridicat al cladirilor. Burlanul asigura tirajul necesar pentru ca gazele sa se disperseze in atmosfera, la inaltime. Cosul scurt al centralei trebuie racordat la burlan. Distanta de 1,35 m intre constructii este suficienta pentru amplasarea burlanului din tabla (o teava subtire, din otel sau un burlan confectionat din tabla zincata). Burlanul se fixeaza de cladirea vecinului cu coliere.
Un proiect nu poate contine o solutie de genul celei pe care o descrieti.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti deschide actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Centrala termica in dormitor Artepul Artepul Salutari. Vin cu o intrebare simpla: exista vreo lege care impiedica amplasarea unei centrale termice cu functionare pe gaz in anumite camere ale unui ... (vezi toată discuția)
Conditii montare centrala termica la casa danam1973- danam1973- Buna ziua, Mi-am cumparat o centrala termica si ma intereseaza daca pot sa o montez fara acordul vecinului. Stau la casa si evacuarea ar fi pe peretele care ... (vezi toată discuția)