Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Primul copil se naste la 1 feb 2009 - indemnizatia I1 = 85% x V (venit ultimile 12 luni)
Al doilea se naste la 1 ian 2011 - indemnizatia I2=85% x I1 = 85% x (85% x V)
Folosind cifre ca exemplu: V=1000 RON, I1=850 RON, I2=722.5 RON.
Vi se pare normala aceasta discriminare? Este normal ca primul copil sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel de al doilea?
Primul copil se naste la 1 feb 2009 - indemnizatia I1 = 85% x V (venit ultimile 12 luni)
Al doilea se naste la 1 ian 2011 - indemnizatia I2=85% x I1 = 85% x (85% x V)
Folosind cifre ca exemplu: V=1000 RON, I1=850 RON, I2=722.5 RON.
Vi se pare normala aceasta discriminare? Este normal ca primul copil sa beneficieze de o indemnizatie mai mare decat cel de al doilea?
Andreea Lisievici a scris:
(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege."
Sincer nu inteleg cum de nu e clar ca e vorba de veniturile obtinute in CELE 12 LUNI ANTERIOARE NASTERII...
La acest exemplu va referiti? Da, e normala diferenta. Daca n-ai obtinut venit mare, de unde sa ai indemnizatie mare?
2. N-am intelesce vreti sa spuneti. In tot cazul, experienta personala nu este un argument de interpretare a legii.
Legea 571/2003 defineste clar tipurile de venituri ce pot fi luate in calcul. Se gasete acolo cumva indemnizatia CIC?
Daca da, atunci eu ma retrag si imi cer scuze de deranj.
Cum sa pot obtine un venit mare cat timp eu am fost in CIC unde deja aveam 85%?Dupa logica dumneavoastra cel de al doilea copil trebuie sa se nasca la cel putin 12 luni dupa intreruperea CIC a primului pt a beneficia de conditii egale ca primul copil. Va rog sa nu imi subliniati faptul ca aceasta indemnizatie o primeste parintele si nu copilul iar cei doi copii au primit o alocatie egala de 200 RON, deci au fost egali :).
Nu este doar experienta mea ci sunt foarte multi parinti in acest caz de discriminare.