avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.

Stiu ca minimum este de 600ron. Ce nu stiam era daca la calculul mediei celor 12 luni anterioare nasterii a doua se aplica 85% inclusiv la primele patru luni (din cele 12) in care am beneficiat de indemnizatia pentru primul copil. Deci 85% din veniturile pe primele 4luni este de 510ron lunar. Asta imi trage in jos serios media pe cele 12 luni.
Pe adeverinta mea a aparut astfel: luna 1, 2, 3...13.Adica, cum a fost in cazul meu, august 2006-august 2007.Se trec veniturile nete pe cele 13 luni-in luna in care am nascut se trece venitul obtinut in luna anterioara- si se imparte la 13. Apoi se aplica 85%.
In cazul lui olimpis se va calcula media aritmetica a celor 12 luni, respectiv 13, inclusiv cu cei 600 lei(spre ex: luna 1-600, luna 2-600, luna 3-600, ....,luna 10- 2000, luna 11-2000, luna 12-2100, se imparte la 12 si apoi se aplica 85%).E simplu si clar.Guvernantii considera venit si cei 600 lei, chiar daca nu sunt.Nici mie nu imi convine pentru ca si eu sunt in aceeasi situatie(in septembrie va veni al doilea).
Buna seara!
Am o prietena care a ramas acum insarcinata ...insa de 3 luni nu mai este angajata nicaieri.
Imi puteti spune ce sanse are sa beneficieze de indemnizatia de crestere copil?
Mentionez ca inainte de cele 3 luni a lucrat 1 ani si 4 luni.
Poate sa isi mai platesca din urma singura contributiile ca sa aiba continuitate, si sa se angajeze acum?
crist1979 a scris:

Buna seara!
Am o prietena care a ramas acum insarcinata ...insa de 3 luni nu mai este angajata nicaieri.
Imi puteti spune ce sanse are sa beneficieze de indemnizatia de crestere copil?
Mentionez ca inainte de cele 3 luni a lucrat 1 ani si 4 luni.
Poate sa isi mai platesca din urma singura contributiile ca sa aiba continuitate, si sa se angajeze acum?

Din pacate prietena dumneavoastra nu va putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. In reglementarile legale se precizeaza ca trebuie sa realizeze venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.
buna. am cateva intrebari va rog. la prima nastere ce ajutor financiar primim de la stat si cum intram in posesia lui. sunt angajata cu carte de munca si studenta. stiu ce prevede legislatia privind concediul de maternitate dar as vrea sa stiu daca voi avea beneficii tinand cont de faptul ca sunt studenta? am auzit ca statul ofera la prima nastere o suma de bani, e adevarat? si daca da cum pot intra in posesia acestui ajutor. va multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)