avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
elis a scris:

Cele 7 luni sunt considerate vechime in munca numai daca v-ati incadrat in termen de 90 de zile de la data incetarii motivului pentru care ati intrerupt activitatea.
Legea nr.1 din 26 martie 1970 a fost abrogata prin Legea nr.53/2003 - Codul muncii.
In prezent, potrivit art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005 , perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Va multumesc pentru promptitudine

Imi cer scuze pentru insistenta dar pentru a ma edifica mai bine va expun situatia:
-am nascut in 02.04.1982, in 11.07.1982 am depus cerere de intrerupere pentru cresterea copilului, iar in 17.01.1983 am reluat activitatea deci 7 luni intrerupere. Sa inteleg ca cele 7 luni de intrerupere a activitatii sunt considerate stagiu de cotizare ( vechime in munca) si nu ma va afecta de ex daca solicit pensionare anticipata partial. Va multumesc
Potrivit Legii nr.1/1970, acea perioada despre care faceti referire este considerata vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata , deoarece incetareea activitatii a fost efectuata pentru a va creste copilul pina la implinirea virstei de 7 ani.
Buna ziua.
Legat de situatia mea,se poate depune o declaratie la ITM de catre contabil in care sa se specifice ca a fost o greseala si sa fiu repusa in situatia anterioara condediului fara plata?E vreun contabil printre noi?Stie daca e posibil asa ceva?
Contabilul firmei la care lucrez si care a facut aceasta greseala spune ca nu........................
El a spus ca se poate recupera luna prin plata a 13 luni in loc de 12 pt a putea primi indemnizatia,dar eu nu vad logic pt ca tot nu sunt cele 12 luni consecutive.
Va rog mul o lamurire.

Multumesc.
Subiectul de mai jos l-am postat si intr-o sectiune speciala insa n-am primit nici un raspuns. Il voi posta si aici in speranta ca voi primi unul:

"Buna,
Sunt inca in concediu de crestere copil si imi puneam cateva intrebari la care nu stiu sa-mi raspund...
1. Am realizat ca in cartea de munca sunt trecuta ca "functionar economic" desi job-ul in sine era de "product manager" ;
2. dupa intrarea in concediu de crestere copil am terminat facultatea.
Intrebari:
1. Cand voi reveni la munca ce pretentii pot avea in ceea ce priveste job-ul in sine?
2. Daca dau diploma de absolvire facultate sunt obligati sa ma incadreze in cartea de munca cu alta functie? Daca da, care ar fi aceea? O functie care sa aiba legatura cu specializarea din urma facultatii sau o alta functie de nivel superior celei de "functionar economic"?
Mentionez ca este o companie privata.
Multumesc anticipat"
O greseala cu privire la salarii se rezolva prin refacerea statului de plata , eventual cu un stat de plata suplimentar iar pentru plata corecta a contributiilor datorate se fac DECLARATII RECTIFICATIVE in care se declara sumele corecte la CAS ,CASS, somaj,impozit, ITM. Contabila cunoaste exact modalitatea de rectificare a erorilor. Este o mare tampenie acordarea a 13 luni lucrate in loc de 12. In plus un concediu fara plata se acorda la cerere, astfel ca este posibil sa existe o cerere de CFP, daca nu ati scris dvs. una este posibil sa o fi scris altcineva. Este bine sa aflati de la angajator in ce baza ati fost pontata in fara plata. Daca a existat un control iar acesta nu a pus in vedere angajatorului sa refaca eroarea atunci a avut justificarea scrisa a acestui concediu.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)