avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proba adn
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proba adn

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul x, în vederea obţinerii şi stocării în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. se poate sa refuz prelevarea de probe biologice???daca refuz risc pedeapsa cu suspendare???va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters233402 , utilizator 23:36, 19 Decembrie 2011
stiu ca trebuie sa platesc numai ca pe mine ma intereseaza cuvintele astea obligat si dispune.....adica sunt obligat ca sa platesc si dispune prelevarea de probe.ma rever dc nu spune obliga inculpatul la prelevarea de probe.ce spune dispune.situ ca are multe intelesuri dispune dar ma gandesc dc nu o spus ca sunt tot obligat pt prelevare de probe.multumesc pt.raspunsuri
Daca nu este o hotarare definitiva o puteti ataca, motivand pe drepturile fundamentale ale omului. Daca este o condamnare cu suspendare conditionata( se suspenda dispozitiile instantei mai putin obligatiile civile si masurile de siguranta) va rog sa aveti in vedere art. 7 alin.2 din legea 76/2008 care specifica in ce conditii se preleveaza probele biologice de la condamnat : la iesire din penitenciar deci se refera la o condamnare cu executare.
Este interesant ceea ce ziceti si asa am avut si eu tendinta sa consider initial insa nu problematica cu iesirea din penitenciar este relevanta intrucat scopul legii nu este in sensul de a lua preleva numai de la cei care au fost incarcerati, ci de la toti inculpatii care au fost gasiti vinovati, condamnati si obligati prin dispozitivul hotararii penale.
Cred ca ar trebui sa aiba grija sa nu se ajunga la revocarea suspendarii executarii pedepsei...in caz de nerespectare a dispozitivului instantei penale...
Dupa parerea mea, cel mai bine ar fi ca persoana condamnata sa faca o copie xerox dupa hotararea instantei si sa vada in concret cum a motivat instanta.
Si exercitarea dreptului la calea de atac ar fi oportuna deoarece redactarea hotararii se va face mai tarziu de 20 de zile...
nu am fost in inchisoare numai am stat arestat 7 zile.la mine este vorba despre trafic international de droguri.deci daca atac prin avocat decizia cu luare de probe biologice,risc sa se anuleze suspendarea sunt condamnat la 3 ani de inchisoare plus 2 interzicerea drepturilor.si am uitat sa zic nu am nici o treaba cu baieti astia deci is cam nevinovat in tot rahatul asta,dar sti si voi destul de bine ca toata lumea zice ca e nevinovata.multumesc pt raspunsuri
Nu, nu daca atacati hotararea primei instante riscati sa aveti probleme, ci numai in cazul in care dupa ce ramane definitiva hotararea penala de condamnare refuzati...

Dreptul de a declara apel il aveti fara a se afecta in vreun fel suspendarea.

Alte discuții în legătură

Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa suspendare temutu temutu Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi în vederea introducerii profilelor genetice în sistemul naþional de date genetice judiciare temutu temutu In primul rand se pedepseste refuzul in acest caz? Pur si simplu nu doresc pentru ca ar afecta grav sansele mele pentru o visa in SUA, de care am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Art. 7 alin. (1) din legea nr. 76/2008 - refuz temutu temutu Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca : \\"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la ... (vezi toată discuția)