avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa timbru. si un Craciun fericit tuturor ,un An nou ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa timbru. si un Craciun fericit tuturor ,un An nou plin de prosperitate!

Seara buna dragilor,
Va deranjez cu o singura intrebare:Cat la suta se plateste taxa de timbru in cazul partajului?
Va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:13, 16 Decembrie 2011
Taxa judiciara de timbru in cazul unui partaj este 3% . Insa puteti beneficia de scutirea, reducerea, esalonarea sau amanarea platii taxelor judiciare de timbru, in conditiile OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 193/2008.

incercati aici
[ link extern ] /
in dreapta e un calculator de tax judiciara
Multumim pentru urari, aseamenea si dvs!
3% din valoarea partajabila.
Separat de aceasta taxa, daca partile contesta bunurile de impartit, valoarea acestora sau drepturile ori marimea drepturilor coproprietarilor , taxa judiciara de timbru se datoreaza de titularul cererii la valoarea contestata in conditiile art. 2 alin. (1) din legea taxelor de timbru Craciun fericit si dvs. si un an mai bun!
Sau, daca va intelegeti amiabil, apelati la un mediator si nu mai platiti nici o taxa de timbru.
Daca apelati la mediere taxa de timbru este zero.

Alte discuții în legătură

Partaj,instanta sau mediator pynk pynk Va propun si eu un subiect daca tot am intrat pe forum Domnilor avocati sa presupunem ca eu omu Gogu am un partaj de facut cu fosta sotie unde am bunuri de ... (vezi toată discuția)
Pasii de parcurs pt. un partaj de comun acord si costul acestuia mihaela1276 mihaela1276 Buna ziua, Eu si fostul sot am achizitionat in timpul casatoriei doua apartamente prin credit ipotecar. Unul a fost deja achitat integral. M-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord si renuntarea la bunuri in favoarea celuilalt partener marimar77 marimar77 Buna ziua,as dori un sfat daca se poate.Atat eu cat si sotul meu dorim sa divortam.Mentionez ca el doreste sa renunte la toate bunurile comune in favoarea ... (vezi toată discuția)