avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont blocat de banca!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont blocat de banca!

sper sa ma puteti lamuri in problema pe care o am.
am un card de cumparaturi la o banca la care mai am de achitat 790 lei si spun ei o intarziere in achitarea creditului de peste 600 de zile. de fapt in 2009 cand am ramas fara job, vreo trei luni nu mi-am mai putut achita ratele dupa care am inceput sa achit din nou, cate 100 lei/luna. in februarie 2009 mai aveam de palta vreo 2400 lei, am platit din septembrie cate 100 lei/lunar, iar acum inca mai am de plata 790 lei. in luna octombrie si noiembrie anul acesta am ramas din nou fara loc de munca, nu am mai dat cate 100 lei/lunar, din 28 noiembrie am inceput sa lucrez iar astazi cei de la firma mi-au depus primii banuti in contul deschis la aceasta banca deoarece eu cu aceasta banca au contract. am fost sa-mi ridic banii de la o sucursala a lor iar contul imi este blocat iar cei 179 lei din cont au fost redirectionati in contul unde mai aveam sa depun 790 lei.
cei de la banca imi spun ca au tot dreptul sa imi ia toti banii iar eu stiu ca imi pot lua doar 30% din acei bani.
spuneti-mi daca ei sunt cei care audreptate sau eu?
mentionez ca nu m-am gandit nicio clipa sa nu-mi achit creditul, am facut eforturi foarte mari sa platesc luna de luna atunci cand am fost angajata.
si as m-ai dori sa stiu daca imi pot ridica salariul din casieria firmei? daca le pot cere celor de la firma sa nu-mi mai depuna salriul in cont pentru ca cei de la banca sa nu mai paota face un asemenea abuz?
multumesc frumos1
Cred ca au dreptul sa va opreasca banii datorati ,sa-si indestuleze creanta unde gasesc bani.Ar fi bine sa rugati angajatorul sa nu va mai vireze banii in contul respectiv.
da puteti sa va ridicati banii de la casierie faceti o cerere in acest sens
va multumesc frumos pentru raspunsuri si va doresc sarbatori fericite!!!!
La multi ani tuturor celor care intra si cer sfaturi pe acest site dar si celor cu multa bunavointa, ne raspund!
din pacate am revenit pe subiect deoarece banca nu mi-a deblocat contul, pana acum avand in cont suma de aprox. 800 lei iar angajatorul nu a fost de acord sa-mi dea salariul din casierie.
suma pe care banca ar trebui sa o mai primeasca de la mine este de 790 lei si pana acum cred ca s-a cam ajuns la ea dar din cate am inteles pentru ca ei ma tot suna sa fac plata, nu au avut curaj sa-mi ia banii din contul de salariu si sa-i transfere in contul de credit. si va spun sincer ca nu am avut banii care mi-au fost ceruti pentru acoperirea datoriei desi eu le-am spus ca sunt de acordcu transferul! este foarte clar ca e un abuz din partea lor si ca nu au curaj sa mearga mai departe insa mi-au dat toata viata peste cap pentru ca am zis Doamne ajuta ca mi-am gasit de lucru pentru a-mi plati creditele (ca mai am si la alte doua banci de platit) iar astia mi-au blocat contul de nu pot nici macar sa-mi cumpar abonament ratb sa ma mai duc la serviciu!
pe 16 firma in care lucrez imi va vira din nou o parte de salariu in cont si eu iar nu voi avea niciun ban desi lucrez de o luna si jumatate!
spunet-mi va rog ce sa fac?
Duceti-va la o alta banca, spuneti-le ca doriti sa va deschideti un cont de salariu, veti completa niste acte, iar cu un fel de ''talon'' pe care vi-l vor da, va duceti la serviciul contabilitate de la firma la care lucrati si solicitati sa va vireze salariul in contul respectiv.

Alte discuții în legătură

Popire pe salariu Florin rmz Florin rmz Bună ziua am si eu o intrebare la dv.eu am contestat executarea silită la un credit .si acum ma judec cu ei .si de curînd m-am angajat si imi cere sa imi ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Blocare abuziva cont bancar George1976 George1976 Va cer ajutorul in urmatoarea problema: matusa mea are cardul de salariu la [EDITAT]. In urma cu cativa ani, ea a facut un credit la alta banca pe care i s-a ... (vezi toată discuția)