avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces verbal proba in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces verbal proba in instanta?

De exemplu in cazul unui furt proces verbal de constatare sau cum so numi reprezina proba in instanta?

Poate fi cineva condamnat pe baza unui asemea proces verbal?

Va rog un raspuns!
Cel mai recent răspuns: spike00spiegel , utilizator 23:44, 16 Decembrie 2011
spike00spiegel a scris:

Nu, un proces verbal de inventar facut cu un martor cred.O Persoana acuza ca chiriasul ia furat din lucruri..si cam asta + niste chitante cum ca nu ar fi platit intretinerea astea sunt singurele dovezi.

Poate fi acuzat chiriasul de furt pt beza acestor dovezi? Rog un raspuns.


Situatia descris a de dvs. este indoielnica si pe de alta parte neplata cotelor de intretinere nu cosntituie infractiune.
Fata de precizarile dvs. este foarte posibil sa nu aiba probleme.
Situatie e in felul urmator:

Propietarul reclama chiriasul pt fut, inselaciune si distrugere se face cercetari si se acorda NUP cum ca faptele nu exista si nu sunt alte dovezi.

Apoi propietarul ataca rezolutia NUP in instanta iar in cererea lui zice ca procurorul nu a tinut cont de actele depuse la dosar si anume un proces verbal care atesta disparitia lucrurilor ( probabil facut de el si un martor sau el si politie..nu stiu sigur) + plus chitante de intretinere pe care trebuia sa o plateasca chiriasul.. mai zice acolo cum ca un comisar i-ar fi zis ca sunt de ajuns actele astea.

In situatia asta cam ce sanse sunt ca judecatorul sa desfiinteze NUP-ul? Rog un raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
spike00spiegel, utilizator
Pentru a da un raspuns ferm , la obiect trebuie cunoscut continutul dosarului la care faceti referire , ca si continutul si motivatia ordonantei de NUP.
In lipsa acestor elemente , orice raspuns ar fi hazardat.
Ordonanta NUP zice:
Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare existand cazul prevazut the art 10. lit a In sensul ca faptele nu exista. Aspectele prezentate in plangere precum si cum ocazia audierii (acuzatorului) nu sunt sustinute de alte mijloace the proba administrate in cauza. Astfel fata de de insuficienta materialului probator si imposibilitatea identitifcarii altor mijloace the proba dispun......

Mentionez ca NUP e semnata de un procuror si un prim prouror.

Acum el in cererea catre instanta zice ca procurorul nu a tinut cont de actele depuse la dosar chitantele alea si procesul ala verbal.

Deci cam astea ar fi actele. Nu sunt martori amprente sau mai stiu eu ce.

Asa ca ce credeti?
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
spike00spiegel, utilizator
Din cele relatate de dvs , exista aparenta respingerii plangerii de catre instanta.
Mai mult decat atat se poate afirma doar avand cunostinta de actele mentionate mai sus.

Alte discuții în legătură

Acuzat de furt, inselaciune si distrugere trask_d trask_d Buna ziua Situatia e in felul urmator Am locuit in chirie 1 an de zile am avut contract pe 2 ani pe care propietarul nu la inregistrat la fisc. La un ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup spike00spiegel spike00spiegel Propietarul la care am locuit cu chirie mi-a facut plangere penala dupa ce am plecat pt furt, inselaciune si distrugere. Am primit NUP si acum el a atacat ... (vezi toată discuția)