Buna ziua.Am si eu o problema in legatura cu un autoturism.Acum 3 ani si jumatate am vandut unei persoane un autoturism,am intocmit un contract de vanzare-cumparare scris de mana,in prezenta unui martor din partea cumparatorului.Problema este ca domnul care a cumparat autoturismul nu a radiat masina,nu a achitat decat pentru un an de zile impozitul,ba mai mult a dat autoturismul spre folosire unei alte persoane,care am inteles ca nu este din judet.Ce as putea face in aceasta situatie pentru a putea recupera banii pe impozit si pentru a se interveni la radierea autoturismului,deoarece primaria mi-a trimis o instintare de executare silita.M-am adresat politiei rutiere din localitate[care il cunosc pe respectivul domn]si mi-au spus foarte senini ca am loat plasa si sa il dau in judecata.Vin cu competari la cele relatate si va specific ca este vorba despre un autoturism marca Aro ,iar impozitul este de 420Ron pe an.Vanzarea s-a efectuat in anul 2008[pe la jumatatea anului]iar de atnci am primit doar 500Ron pentru impozit.Acum conform instintarii de executare silita trebuie sa achit suma de 1000 Ron pana la sfarsitul anului.Am apelat si la politia rutiera din com Periam jud Timis iar acestia m-au sfatuit sa ma adresez politiei din Sanilcolau Mare[unde am fost prima data si mi-au spus ca am loat plasa]Si politia din comuna il cunoaste pe acest domn deoarece am inteles de la dansii ca ar fi avut un service auto.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac pentru ca nu pot plati un impozit pe ceva ce nu mai am si nu mai folosesc.An speranta ca cineva ma va ajuta va multumesc anticipat.
In situatia in care nu ati respectat procedura si etapele legale de instrainare autoturism,acum suportati consecintele
Avand in vedere ca in evidenta autoritatii fiscale figurati si in prezent cu autoturismul si impozitele aferente neachitate se impune sa analizati variantele pentru a achita debitul
Ulterior daca apreciati util si necesar puteti sa formulati actiune in justitie impotriva cumparatorului,cu scopul recuperarii prejudiciului cauzat
Radiere
LupuCornel
In anul 2000 am vandut aro camioneta la un cumparator care a cumparato la ora 24:00 neavand posibilitatea de a face un act de vanzare cumparare i-am dat toate ... (vezi toată discuția)