avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită banca mai poate executa silit?
Discuție deschisă în Executare silită

banca mai poate executa silit?

Buna seara.Prietenul meu a imprumutat e la banca suma de 8000 E prin 2008 a platit decat cateva rate pana in 2009.Nu stiu daca a girat cu casa,el zice ca nu si nici nu mai are contractul de la banca(momentan nici nu e in tara).Intrebarea este daca poate vinde casa sau in cazul acesta noul proprietar se poate trezii ca vine banca peste el?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:39, 30 Decembrie 2011
vanzarea poate fi desfiintata pe motiv ca e facuta in frauda creditorilor
1. daca are ipoteca ca urmare a contractului de imprumut cu banca, atunci se poate cere executarea silita, adica scoaterea casei la vinzare, chiar daca debitorul (cel cu rate neplatite catre banca) detine doar 5% sau 10% din casa. in acest scenariu depinde de recuperarea creantei doar gradul ipotecii
2. daca nu are ipoteca ca urmare a contractului de imprumut cu banca, atunci se poate cere executarea silita a bunurilor mobile sau imobile, adica printre altele, scoaterea casei la vinzare, chiar daca debitorul (cel cu rate neplatite catre banca) detine doar 5% sau 10% din casa
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
exuser, utilizator
exuser a scris:

1. daca are ipoteca ca urmare a contractului de imprumut cu banca, atunci se poate cere executarea silita, adica scoaterea casei la vinzare, chiar daca debitorul (cel cu rate neplatite catre banca) detine doar 5% sau 10% din casa. in acest scenariu depinde de recuperarea creantei doar gradul ipotecii
2. daca nu are ipoteca ca urmare a contractului de imprumut cu banca, atunci se poate cere executarea silita a bunurilor mobile sau imobile, adica printre altele, scoaterea casei la vinzare, chiar daca debitorul (cel cu rate neplatite catre banca) detine doar 5% sau 10% din casa

ori v-ati exprimatnefericit, ori mesajul este complet gresit.
Daca nu au semnat ipoteca si ceilalti coproprietari nu poate fi executata silit decat cota parte a debitorului. idem si in situatia unei creante chirografare.
asadar, nu se scoate casa la vanzare ci cota parta a debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil girat scavenger scavenger Buna ziua, Am un imobil cu care am girat pentru cineva la banca. As dori sa vand acest imobil si am cateva intrebari legate de acest lucru. 1. Pot vinde ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale (fara ipoteca) - firma de recuperare crisn crisn Buna seara! Vreau si eu o lamurire,va rog Mama mea are un credit de nevoi personale (fara ipoteca) ,pe care nu a mai putut sa il plateasca ,diminuiansu-se ... (vezi toată discuția)