avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotul fara serviciu al unui pensionar este si el ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotul fara serviciu al unui pensionar este si el asigurat?

Sotul unui PENSIONAR ANTICIPAT ,caruia i s-a terminat somajul ,este asigurat ????:stunned:
Cel mai recent răspuns: babacu54 , utilizator 06:21, 19 Decembrie 2011
In acest caz acesta va avea calitatea de coasigurat al sotului pensionar ...
Ce inseamna coasigurat?Mai explicit va rog. Moltumesc.
Mergeti impreuna la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate cu actele de identitate si cu adeverinte de la Fisc ca nu aveti alte venituri si sotia/sotul va primi adeverinta de asigurat la sanatate.
Ce se intampla cu pensionarul cu pensia mai mica de 740 lei,care este asigurat la sanatate ,dar fara plata contributiei?Poate si acesta sa ofere statut de coasigurat sotului/sotiei care nu obtine venit,atata timp cat in fapt nici el nu-si plateste contributia?
Ati intalnit aceasta speta?
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la asigurari sociale de sanatate tudorioan tudorioan Sotia nu realizeaza niciun venit, sotul este pensionar pentru limita de varsta realizand venituri din pensie. Acesta este asigurat la asigurarile sociale de ... (vezi toată discuția)
Asigurarea in sistemul public de sanatate Caraana Caraana Am o prietena careia i s-a terminat perioada de somaj de 4 luni si nu a mai reusit sa plateasca contributia pt. sanatate.Cum se procedeaza pt. a nu mai ramane ... (vezi toată discuția)
Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat? dariaalexandra dariaalexandra Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie ... (vezi toată discuția)