avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raspundere presedinte si administrator asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raspundere presedinte si administrator asociatie proprietari

In urma unui control in gestiune, administratorul a fost gasit cu lipsa si a inceput urmarirea penala. Care este raspunderea administratorului, daca semneaza toate listele de plata, inregistreaza consumul la apa, dar banii nu au ajuns la furnizor?
Cum se poate recupera prejudiciul?
Se poate pune sechestru asigurator pentru recuperare prejudiciu?
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 14:34, 13 Ianuarie 2012
Decizia nr 3/02.12.2002 a ICCJ publicat in Monitorul Oficial al Romaniei partea I,nr 113/24.02.2003 ,decide ca
Administratorul asociatiei de proprietari sau de locatari are calitatea de functionar
Fapta acestuia de insusire,folosire sau traficare ,in interesul sau ori pentru altul de bani,valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare

Modalitatea de recuperare prejudiciu ,legal poate fi dispusa numai de autoritatea competenta sa constate existenta infractiunii,existenta de prejudiciu si sa individualizeze autorul
Raspunderea lui este maxima, dar sa stiti ca si ceilalti, presedinte de asociatie, cenzor au raspunderea lor in aceasta speta. Ei trebuia sa urmareasca activitatea administratorului si sa-l verifice lunar.

Daca administratorul locuieste in blocul dv., presedintele poate inscrie privilegiul imobiliar, astfel incat sa nu poata vinde imobilul si apoi, cand va exista o hotarare judecatoreasca pentru recuperarea prejudiciului, asociatia sa poata participa eventual la licitatia de vanzare.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
elga50, moderator
Administratorul (daca se poata va dau si nume, pentru ca este pe siteul Primariei rezultatul controlului la asociatie) este urmarit penal, dar nu s-a finalizat expertiza contabila.
Presedintele asociatiei, care nu este proprietar in asociatie, nu a facut nici o sedinta timp de 3 ani in care sa spuna ca administratorul a fost gasit cu lipsa in gestiune. Asociatia nu mai are cenzor din 2009.
Conform legii se poate face plangere impotriva administratorului si unde?
Multumesc pentru raspunsuri.
cum adica Presedintele nu e proprietar? Pai asta nu e legal. Foate rau ca nu aveti Cenzor de 2 ani. Iar nu e bine.
Nu va suparati pe mine ca va intreb, ce ati pazit in acesti 2-3 ani (plural, adica si vecinii Dvs.)? Fara AG in fiecare an, fara semnatura cenzorului pe liste?

Ce plangere vreti sa mai faceti, inteleg ca e facuta deja. Dvs. spuneti ca e urmarit penal. Asteptati raportul de expertiza contabila si pe urma mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda administrator imobile OTILIAMANO OTILIAMANO Buna ziua, Am descoperit ca administratorul din blocul nostru are datorii la furnizori de 240.000 de lei si restanmtieri de numai 10.000 lei. Cum procedam ... (vezi toată discuția)
Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)