avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Desi am citit pe forum o mare parte a mesajelor similare cu al meu as avea cate-va intrebari (in cazul in care cineva ma pote lamurii).
In decursul a 20 min am fost oprit de doua echipaje de politie.
Primul dintre ele dupa ce m-au cautat de extintor, triunghi, trusa medicala etc... mi-au dat amenda pt. centura.
Al dolea a fost direct pe alcool.
Am uitat sa mentionez ca in jurul pranzului (orele 12-13) am baut 2 pahare mici de vin (sprit) iar in jurul orelor 16 o bere dupa care am mancat. Mi-a iesit o alcoolemie de 0.41 la etilotest (asta in jurul orelor 18.30). Mi s-au recoltat cele doua probe biologice in jurul orelor 19 si 20.15. Desi am citit ca la sange cantitatea de alcool se dubleaza as dori sa intreb pe cineva daca are idee cam in cat timp vin rezultatele de la sange si daca am vre-o sansa sa nu depaseasca 0.8.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:56, 18 Decembrie 2011
aveti toate sansele sa nu depaseasca 0,8. mult succes
Daca nu ies sub 0,80 contestati rezultatele. Aveti sanse.
Daca vreti sa ajunga mai repede, trebuie sa le platiti (160 lei).
Da aveti sanse sa va vina o alcoolemie sub 8,8 deoarece intre ora consumului si ora analizelor a trecut destul timp si ati si servit masa intre timp. Asta daca este adevarat ce ati relatat. Daca asteptati dupa politie si nu mergeti sa platiti proba biologica o sa ateptati mult si bine raspunsul. Si fara acest raspuns permisul dv va ramane suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0.42mg alcool in aerul expirat. ruxandrapl ruxandrapl Buna ziua, Aseara un prieten a fost oprit de politie si testat cu etilotestul, in aerul expirat i-a iesit o alcoolemie de 0.42 mg, apoi a fost dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului. dosar penal sau nu? bobysb bobysb Buna ziua,ma adresez si eu acestui forum ptr ca nu sunt la curent cu faptele de acest gen. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale ... (vezi toată discuția)