avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.Am si eu o neclaritate,de aceea apelez la ajutorul dumneavoastra.Parintii mei au divortat cand aveam 5 ani,iar eu am fost incredintata tatalui.Acesta s-a recasatorit in anul 1995,iar noua sotie are dintr-o relatie anterioara un copil.Cand s-au cunoscut,fiecare detinea un imobil,tata un apartament cu 2 camere,doamna in cauza o garsoniera.Ratele la ambele case au fost finalizate in timpul casatoriei acestora,iar din cate stiu eu tatal meu este singur in contractul imobilului in care locuieste in prezent doar cu sotia,pentru ca eu locuiesc in casa socrilor mei,iar copilul acelei doamne in garsoniera ei.Intrebarea mea este:in cazul decesului tatalui meu,eu ce drepturi am la acel apartament?dar sotia lui?in ceea ce priveste garsoniera,fiind achitata in timpul casatoriei doamnei cu tatal meu,am si eu vreun drept acolo?dar fata ei,are vreun drept la casa tatalui meu?Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: marmotzica81 , utilizator 21:03, 18 Decembrie 2011
multumesc pentru ajutor.
dar in cazul in care unul dintre ei nu mai exista se poate face si in lipsa mea succesiunea,daca eu nu sunt anuntata de catre cei din familiile lor?
Practic, se pot duce la notar si sa spuna ca nu mai are nici un copil dar ulterior ati putea ataca in instanta si ati castiga.

Exista un termen de acceptare a mostenirii, care de la 1 octombrie este de 1 an. Daca ati aflat mai tarziu de deces puteti cere instantei sa va repuna in termen.

dar in cazul in care unul dintre ei nu mai exista

Ar trebui sa va intereze exclusiv daca mai exista doar tatal dvs. Nu aveti nici un drept asupra mostenirii sotiei lui.
multumesc pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)