avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost prins conducand sub influenta alcoolului, ce sanse am sa ramana curat cazierul?

am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa nu imi apara prostia asta pe care am comiso in cazier . Sunt la prima abatere de orice fel .
Daca la proba alcooltest a iesit 0,59 e greu de crezut ca la proba biologica veti avea mai putin de 0,8 si in acest caz va fi un dosar penal, o condamnare probabil cu suspendare, deci cazier care poate fi sters dupa cca 2-3 ani, functie de pedeapsa primita. Permisul va fi anulat si il puteti obtine din nou dupa un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.
va multumesc pentru raspunsuri, mai am o nelamurile ... cat timp imi va ramane in cazier asta , si dupa cati ani se prescrie , si o sa apara pentru intotdeauna chestia asta in cazier ?
Pedeapsa aplicata va ramane in cazier pe perioada termenului de incercare, termen care se va compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art 82 al. 1 c.pen.( valabil in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei).
Termenul de incercare se va calcula de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Exemplu:- pedeapsa aplicata de 8 luni; termenul de incercare este de 8 luni+ 2 ani=2 ani si 8 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in aceasta perioada nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii contionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen, veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)