am fost oprit de organele de politie si in aparatul alcooltest am avut o alcoolemie de 0,59 , m-i s-a anulat permisul de conducere si a-s vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa nu imi apara prostia asta pe care am comiso in cazier . Sunt la prima abatere de orice fel .
Daca la proba alcooltest a iesit 0,59 e greu de crezut ca la proba biologica veti avea mai putin de 0,8 si in acest caz va fi un dosar penal, o condamnare probabil cu suspendare, deci cazier care poate fi sters dupa cca 2-3 ani, functie de pedeapsa primita. Permisul va fi anulat si il puteti obtine din nou dupa un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti.
va multumesc pentru raspunsuri, mai am o nelamurile ... cat timp imi va ramane in cazier asta , si dupa cati ani se prescrie , si o sa apara pentru intotdeauna chestia asta in cazier ?
Pedeapsa aplicata va ramane in cazier pe perioada termenului de incercare, termen care se va compune din cuantumul pedepsei aplicate la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform art 82 al. 1 c.pen.( valabil in cazul unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei).
Termenul de incercare se va calcula de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Exemplu:- pedeapsa aplicata de 8 luni; termenul de incercare este de 8 luni+ 2 ani=2 ani si 8 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Daca in aceasta perioada nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii contionate a executarii pedepsei in baza art.83 si 84 c.pen, veti fi reabilitat de drept.