avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionarul public si fondurile europene
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionarul public si fondurile europene

Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile postului meu nu se suprapun cu cele de pe postul proiectului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 4 Ianuarie 2021
In Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice pot fi incluse conditii de diminuare a acestor plafoane,plafonări procentuale – raportate la valorea totală eligibilă a proiectului – pentru valoarea cheltuielilor cu personalul implicat în implementarea proiectului (echipa de management şi/sau echipa de implementare)
sau cerinte suplimentare privind justificarea salariilor stabilite in proiect, în functie de conditiile de implementare specifice fiecarui domeniu major de interventie (activitati specifice, tipuri si marimea grupului tinta, rezultate si indicatori, etc) ."
Solicitanţii/Partenerii instituţii publice şi/sau structuri/entităţi finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, vor aplica, pentru salarizarea experţilor proprii (angajaţi), actele normative in vigoare privind plata persoanelor implicate in proiect.
[ link extern ]
Nu inteleg foarte bine raspunsul...daca este unul afirmativ sau nu.
Poate ar trebui sa mai specific ca proiectul european finantat prin POSDRU nu este al Primariei, ci al unui ONG.
era important de specificat:)
trebuie incheiat contract de prestari servicii
serviciile dvs sunt de lector in acel proiect sau veti face parte din echipa de implementare?
managerul acelui proiect va trebui sa se intereseze/verifice daca achizitia serviciului dvs
se poate face prin atribuire directa sau trebuie organizata licitatie cf legii OUG 34/2006.
decizia trebuie sa o ia managerul de proiect, poate consulta si OIPOSDRU din regiunea unde isi desfasoara ONG activitatea.
atentie la conflictul de interese daca exista.
Ar trebui sa fac parte din echipa de implementare.
Cat despre conflictul de interese....am inteles ca daca atributiile de pe cele doua posturi nu se suprapun, e ok.
daca nu se suprapun este ok.
ca o parere: managerul de proiect este cel care stie cel mai bine proiectul,cererea de finantare,contractul de finantare...daca conditiile sunt indeplinite, este ok si eu va doresc succes:)

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public. Mada27 Mada27 Buna ziua. Sunt functionar public la o primarie de comuna de aproape 3 ani.In noiembrie 2014, mi a fost deschis un CIM pe o perioada de 6 luni ca si ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate vasea_13 vasea_13 Vreau sa stiu daca exista vreo situatie de incompatibilitate atunci cand 2 soti ocupa in aceeasi comuna functiile de primar si director de scoala (vezi toată discuția)
Incompatibilitati 123adi 123adi Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea speta: Un functionar public poate fi angajat cu contract de munca partial in functia de manager de proiect din ... (vezi toată discuția)