avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public.

Buna ziua. Sunt functionar public la o primarie de comuna de aproape 3 ani.In noiembrie 2014, mi a fost deschis un CIM pe o perioada de 6 luni ca si coordonator voluntari ( proiect pe fonduri norvegiene si de care au beneficiat copii din comunitatea unde lucrez). Credeti ca as putea fi gasita in situatie de incompatibilitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 27 Mai 2015
Art. 94 din Legea 161/2003:
(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică.

(2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice;

...
(2^2) Nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcţionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanţat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, cu excepţia funcţionarilor publici care exercită atribuţii ca auditor sau atribuţii de control asupra activităţii derulate în cadrul acesteia şi a funcţionarilor publici care fac parte din echipa de proiect, dar pentru care activitatea desfăşurată în cadrul respectivei echipe generează o situaţie de conflict de interese cu funcţia publică pe care o ocupă.

mentionez ca acel contract a fost deschis la o fundatie...nu in cadrul primariei...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Mada27, utilizator
Art. 96 din Legea 161/2003
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.
...

Daca functia detinuta la ONG nu are nicio legatura cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, conform fisei postului, atunci nu sunteti in incompatibilitate.

Totusi pentru a primi un raspuns cat mai concludent puteti intreba la ANI - Agenţia Naţională de Integritate , E-mail: ani@integritate.eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarii publici au voie sa fie asociati unici/administratori intr-un srl? Bogdanvmdev Bogdanvmdev Buna ziua, Ma puteti ajuta cu clarificari in privinta intrebarii din titlu: Functionarii publici au voie sa fie asociati unici/administratori intr-un ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese? mihaelaiordache mihaelaiordache Speta este urmatoarea:un functionar public cu atributii de control poate sustine cursuri didactice sau isi poate infiinta o firma cu profil didactic,avand in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate funcționar public Radia45 Radia45 Un funcționar public care lucrează pe administrativ în instituția publică poate lucra cu CIM la un ONG in cadrul unui proiect finanțat din fonduri ... (vezi toată discuția)