avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... studii grefieri !!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

studii grefieri !!!

Pentru a deveni grefier trebuie sa ai obligatoriu facultatea de drept? multumesc
Cel mai recent răspuns: ramunna , utilizator 16:30, 20 Decembrie 2011
Buna ziua,
Recrutarea grefierilor se face, de regula, prin Scoala Nationala de Grefieri, care a fost înfiintata prin Hotarârea Guvernului nr. 425/1999, sub denumirea de Centrul de Pregatire si Perfectionare a Grefierilor si a Celuilalt Personal Auxiliar de Specialitate, însa a început sa functioneze în fapt la sfârsitul anului 2000, denumirea actuala de Scoala Nationala de Grefieri fiindu-i conferita doar în 2004, prin legea mentionata.
Întrucât SNG nu are capacitatea necesara pentru a forma suficienti noi grefieri, legea permite si organizarea unor concursuri de ocupare directa a posturilor de grefier, concursuri organizate de curtile de apel sau parchetele de pe lânga acestea, ori de Înalta Curte de Casatie si Justitie sau parchetul de pe lânga aceasta, în cazul în care datorita numarului mare de posturi vacante desfasurarea activitatii este grav afectata.
Poate fi numita în functia de grefier persoana care îndeplineste urmatoarele conditii :

-are cetatenia româna, domiciliul în România si capacitate deplina de exercitiu ;
- nu are antecedente penale, nu are cazier fiscal si se bucura de o buna reputatie ; -
- cunoaste limba româna ;
- este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea functiei ;
- are studii superioare de specialitate sau studii medii, cunostinte de operare pe calculator sau de dactilografiere.
- este absolventă a ªcolii Naţionale de Grefieri.
Înainte de a începe sa îsi exercite functia, personalul auxiliar de specialitate depune juramântul în fata conducatorului instantei judecatoresti sau al parchetului la care este numit.
Personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor încadrat pentru prima data dupa terminarea studiilor, cu exceptia absolventilor scolii care au obtinut media de absolvire cel putin 7, are calitatea de debutant o perioada de 6 luni de la încadrare, fiind definitivat în functie pe baza de examen. Nepromovarea pentru a doua oara a examenului de definitivare atrage eliberarea din functie ca necorespunzator profesional.

Sfat : intra pe site-ul s.n.g. si gasesti tot ce te intereseaza
O zi buna!!!
cred ca da. vezi ca s-a mai discutat sb asta
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
ramunna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)
Bursa grefier Lavinia Buturuga Lavinia Buturuga Stie cineva cat este bursa pentru cei care urmeaza SNG -ul? mai poate da mai multe detalii despre ce presupune acest SNG? Multumesc! (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri roxana91 roxana91 Buna, sunt noua pe aici, si am si eu o mare intrebare. Am terminat Stiinte Ecomonice si vreau sa stiu daca pot sa ma inscriu pentru la anul la SNG. In ... (vezi toată discuția)