avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde trebuie facut denuntul!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde trebuie facut denuntul!?

Daca am la cunostinta o fapta grava, penala care s-a petrecut in alt judet decat cel in care locuiesc eu si doresc sa fac un denunt pentru a aduce la cunostinta despre fapta respectiva, acest denunt trebuie sa-l fac la Parchetul din acel judet?
Daca nu am posibilitatea sa ma deplasez pana acolo(550 km deci,7-8 ore cu masina numai dus, sau 11 ore cu trenul, mai ales daca stai si prost financiar si nu poti face deplasare), pot face denuntul la Parchetul din Judetul meu?? specificand clar ca fapta pe care o am la cunostinta s-a petrecut in acel judet.
Daca se poate si o sa se deschida in cele din urma o ancheta, banuiesc ca o sa fiu anuntat ca trebuie sa ma prezint oricum acolo pentru alte declaratii mai ales ca am fost si martor indirect..si in cazul asta nici atunci nu o sa pot fi prezent(desi vreau dar unele probleme ma tin in localitatea mea) se poate gasi o alta cale pentru a fi audiat??
Ma puteti lamuri? Multumesc!!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Sonji, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:07, 23 Decembrie 2011
IN PRIMUL RAND,FELICITARI PT SPIRITUL CIVIC,denuntul,il pute-ti face si la politia judeteana,iar ei vor anunta colegii din judetul unde sa petrecut fapta.privind prezenta dv, este obligatorie,declaratia dv fiind importanta in mersul anchetei privind fapta de care aveti cunostinta chiar si indirect.
puteti face denuntul la parchetul din judetul in care locuiti dumneavoastra.

Ulterior in raport de locul savarsirii faptei, al locului unde locuieste faptuitorul, respectiv al locului unde locuieste persoana vatamata se va stabili parchetul competent sa efectueze urmarirea penala pentru fapta despre care dumneavoastra avaeti cunostinta.

in mod normal, la momentul cand veti formula denuntul la parchet vi se va cere sa prezentati si o declaratie cu privire la fapta respectiva,

ulterior, organele de urmarire penala vor stabili daca este necesar sa fiti audiat si dvs. situatie in care, probabil, se va dispune audierea dumneavoastar prin comisie rogatorie, in sensul ca veti fi invitat la parchetul din judetul dvs. si veti fi audiat de procurorii din cadrul acelui parchet.
Denuntul poate fi depus la politie sau parchet .
Poate fi suplinit de o plangere penala sau de o plangere penala prealabila(act de sesizare depus de catre persoana vatamata prin savarsirea unei infractiuni ).
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Deci pot merge la Prachet la mine in judet si sa fac acel denunt?? Denunt in care sa specific tot ce stiu, implicarea mea, sa specific alte persoane care stiu de fapta(pentru ca exista persoane carora victima le-a povestit prin ce trece).
Cum o sa stiu eu ca denuntul meu facut la Parchetul din judetul meu si nu in acel judet, cum o sa stiu eu ca in urma denuntului meu se va deschide o ancheta acolo?
Sigur procurorii de la mine din judet vor lua legatura cu cei din celalalt judet??
Daca procurorii acestia imi vor spune ca nu tine de ei si ca denuntul trebuie sa-l fac in judetul in care s-a produs fapta. Exista aceasta sansa?? Vreu sa stiu sigur ca sa nu-i deranjez degeaba pe stimatii procurori de la mine din judet.
Fapta este destul de grava, povestea destul de compplicata, sunt si alte persoane implicate, persoane care au la cunostinta de fapta, tot in mod indirect, persoane care ar putea face chiar ele denuntul fiind din acel Judet, dar se tem sa se implice..asa am ales sa fac eu asta, dar impedimentul e faptul ca nu ma pot deplasa pana acolo.Deci de-aia vreau sa stiu sigur ca se poate deschide o ancheta..iar daca da si va fi nevoie sa ma prezint acolo, o sa fac cumva sa ajung. Pentru ca sunt martorul principal, primul care a luat la cunostinta acea fapta.
Multumesc. Astept raspunsuri clarificatoare.

Ce trebuie sa contina un denunt? Cred ca trebuie cat mai detaliat scris in denunt tot ce se stie despre fapta cat si despre victima, nu?

Alte discuții în legătură

Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Informatii solicitate de la banca traute traute Buna seara, am depus o fila CEC la banca, aceasta a fost refuzata la plata iar raspunsul bancii (in scris si dupa 11 zile) a fost: \"client inexistent/cont ... (vezi toată discuția)
Cum redactez o speță de drept penal? ContSters370920 ContSters370920 Bună, vreau să știu mai exact cum să redactez o speță de drept penal, am nevoie la facultate, chiar nu știu și am căutat pe internet, însă nu am ... (vezi toată discuția)