avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala firma
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala firma

Societatea X a fost sanctionata contraventional pentru parcare neregulamentara a autoturismului, in baza unei HCL a Primariei.
Sanctiunea nu a fost stabilita in baza unei proces verbal de constatare a contraventiei, ci in baza unei instiintari de plata.
Este legal aplicata aceasta amenda?
Nu ar trebui amendat utilizatorul(contravenientul)?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 19:30, 21 Decembrie 2011
Daca a fost aplicata in lipsa acestuia este legala deorece se sanctioneaza proprietarul. Si daca era prezent acesta putea solicita sa fie sanctionat pe firma dar era mentionat ca si utilizator in acel moment.
Deci doar pentru consideretul ca o persoana juridica sau fizica este proprietar se poate aplica o sanctiune contraventionala?
Chiar daca esti nevinovat poti fi sanctionat contraventional?
De multe ori nu exista identitate de persoana intre contravenient si proprietar!
Mai ales in cazuri de genul acesta sunt aplicate amenzi direct proprietarului.
In cazul in care proprietarul este o persoana juridica atunci contravenientul poate solicita aplicarea sanctiunii catre firma deoarece masina este instrainata cu buna stiinta.
Daca ati observat procesele verbale cuprind paragrafe si pentru persoana fizica si pentru persoana juridica. Foarte multe au fost contestate in instanta pe motiv de nulitate absoluta pentru ca in ele au fost mentionati doar soferii nu si societatea care este de altfel si proprietarul masinii.
Cei de la politia comunitara nu au de unde sa stie cine este proprietarul daca masina este gasita parcata neregulamentar.... normal ca eu iau date autoturismului si se intocmeste pv pe numele celui care apare in evidentele lor. Este cazul similar celor care au circulat fara rovigneta si au primit amenzile acasa.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc amendata pt. parcat masina pe spatiul verde - posibil? kimbao kimbao O societate comerciala poate fi sanctionata contraventional de catre Politia Comunitara pentru ca a parcat masina pe spatiul verde? Procesul verbal a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare persoana juridica ony short ony short Buna ziua. Am parcat neregulamentar in alta localitate fara sa-mi dau seama (eu sofer persoana fizica) cu masina firmei. Firma a primit o invitatie din ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)