avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare persoana juridica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare persoana juridica

Buna ziua.
Am parcat neregulamentar in alta localitate fara sa-mi dau seama (eu sofer persoana fizica) cu masina firmei.
Firma a primit o invitatie din partea politiei "sa se prezinte" la politia din localitatea unde am parcat neregulamentar pentru ca autoturismul propietatea firmei a parcat neregulamentar.
Intrebarea este urmatoarea: poate firma sa fie sanctionata daca nu se prezinta avand in vedere ca amenzile de circulatie se aplica soferului care a incalcat legislatia nu proprietarului masinii ?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2022
ony short, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:02, 26 Iulie 2022
Poate, ia amendă pentru necomunicat date. Amenzile pentru persoane juridice sunt mult mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala firma Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Societatea X a fost sanctionata contraventional pentru parcare neregulamentara a autoturismului, in baza unei HCL a Primariei. Sanctiunea nu a fost stabilita ... (vezi toată discuția)
Invitatie politia locala dov dov Buna seara, am gasit in parbrz o invitatie la sediul politiei locale pt ca am blocat pe cineva cu masina. Nu am onorat invitatia, am primit o recomandata pe ... (vezi toată discuția)