avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Am fost in CIC timp de 2 ani , la intoarcearea la servici mi s-a defiintat postul cu art 65
Problema mea este alta: Inainte de CIC am avut lucrate astfel
Am intrat in CIC in decembrie 2009
am lucrat din septembrie 2008 dar astfel:
sept, oct, noiembrie si decembrie la 4 ore
ianuarie, febr, martie si aprilie la 8 ore
apoi mai , iunie, iulie si august la 4 ore
urmatoarele luni sept, oct, noiembrie si o parte din decembrie am fost in concediu pre si post natal.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptul la somaj, avand in vedere ca ultimele 12 luni nu sunt toate cu norma intrega, dar postul mi s-a defiintat dupa CIC
Inainte de anul 2008 am mai lucrat dar in anii 2003-2004-2005 .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
damiela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 25 Mai 2012
M-au reprimit la servici incepand de azi 16 ianuarie.Intrebarea mea este..pana la data actuala eu aveam stagiu de cotizare 8 luni si 11 zile..
daca acum mai lucrez 4 luni la 8 ore voi avea dreptul?
sau in cazul de fata se cumuleaza cum..stagiul de dinaintea CIC cu cel de dupa..eu avand 1 luna si jumatate in cazul de fata intrerupere
Eu ar trebui acum in luna iunie sa depun cererea de somaj..intrebarea este..cum imi vor calcula atunci stagiul de cotizare?
1. Va mai redau din Legea 76/2002:

Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
...
(1.1) La stabilirea perioadei de 24 de luni, prevãzutã la alin. (1) lit. a), nu se iau în calcul:
a) perioada de suspendare a raporturilor de munca sau de serviciu, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii;
...
(1.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncã cu timp parţial, stagiul de cotizare prevãzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncã cu timp parţial.
...

2. Fata de cele de mai sus faceti si dvs. calculul celr 12 luni necesare.
Buna ziua,revin cu problema mea.azi am dus dosarul la somaj, dar am emotii
asta pt ca acum am 1 an, 1 luna si 5 zile ( anterior si dupa crestere copil-neintrerupt decat CIC), dar chestia cu 12 luni din ultimele 24 luni nu o inteleg...din ce luna imi va calcula mie cele 12 luni....raporturile de munca au incetat cu data de 20 aprilie 2012.CIC s-a incheiat la 1 noiembrie 2011.
va rog sa-mi spuneti daca se aplica acest articol in cazul meu: " Astfel, pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
suspendarea in cazul meu este CIC
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
damiela, utilizator
Asteptati mai intai decizia de la AJOFM si apoi, in functie de ce scrie in ea, mai discutam.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul stagiului de cotizare pentru indemnizatia de somaj lonita lonita Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Am lucrat efectiv pentru o perioada de 10 ani, dar din cate cunosc, in primul an de dupa terminarea facultatii (2005) ... (vezi toată discuția)
Acordarea din nou a indemnizatiei de somaj dupa somaj si contract pe perioada nedeterminata roxanagritu roxanagritu Dupa o perioada de doua luni in care am beneficiat de indemnizatie de somaj m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata la o firma la care am lucrat o ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa revenire din ccc laura-ioana laura-ioana Buna ziua, In situatia in care angajatorul decide concedierea angajatului in prima zi dupa revenirea acestuia din CCC, acesta din urma mai poate beneficia de ... (vezi toată discuția)