Nu o poate acuza de abandon al domiciliului. Ei nu sunt casatoriti si nici nu au avut mutatie pe aceeasi adresa. Din cate stiu eu , in cazul in care nu sunt casatoriti, tatal poate spune ca i-a fost incredintat copilul DOAR daca mama semneaza un act cu o astfel de destinatie. In Romania Copilul se incredinteaza mamei. Doar in situatii extreme (boli psihice, consum narcotice, dovedire de abuz fizic si psihic) copilul este luat de langa mama. Nici in cazul casatoriei tatal nu are voie sa priveze mama de accesul la copil.
Parerea mea : primeaza recuperarea copilului si a sanatatea lui. Actionati cu orice mijloace pentru recuperarea copilului ( Politie, Bodyguarzi, Protectia Copilului, Autoritate Tutelara), dar repede. Cand copilul este in siguranta, atunci incepeti cu strangere de acte, proces etc.
In cazul de fata, indiferent ce spune legea, acest om cu concubina lui au rapit copilul de la mama, cu premeditare. Nici nu stiu de unde prostia asta cu drepturi egale la varsta de 4 luni, cand copilul este una cu mama cel putin pana la varsta de 3 ani. Absolut toate abilitatile copilului se dezvolta in legatura cu mama.
In definitiv conteaza doar "recuperarea" copilului...nu alte definitii si mizerii legale pentru moment.
~ final discuție ~