avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna. Divortul se poate pronunta, din ce am retinit, ca urmare a culpei comune, a acordului sotilor sau a culpei unuia dintre soti. Mai sunt si alte variante? Ce se intampla daca unul dintre soti nu e de acord cu divortul si nu sunt probe ca ar fi culpa acestuia pt pronuntarea desfacerii casatoriei/divortului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DANIELA TONICA , Avocat 07:17, 22 Decembrie 2011
Conform Art. 373 din Codul civil :

Motive de divorţ

Divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

In cazul in care nu sunteti in situatia prevazuta la lit.c si nu se poate dovedi culpa sotului ce se opune la desfacerea casatoriei actiunea se va respinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi in vederea divortului sorinrazvan13 sorinrazvan13 pe scurt, care sunt procedurile de urmat in vederea divortului in cazul meu? sunt urmatoarele date;despartiti de 10 ani,nu avem copii minori sub ... (vezi toată discuția)
Divorțul - despărțirea în fapt și culpa la divort brasero2011 brasero2011 In Codul civil, la art. 379, alin. 2, se prevede ca in ipoteza prevazuta de art. 373 lit. c), divortul se pronunta din culpa exclusiva a sotului ... (vezi toată discuția)
Motiv divort andreea322 andreea322 Buna ziua am si eu o intrebare .Poate sa se pronunte un divort cu motivu incompatibili cand suntem de 11ani impreuna si de 5 ani casatoriti?Va multumesc (vezi toată discuția)