avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sediu ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sediu ONG

buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc in urmatoarea chestiune: am inteles ca un ONG poate beneficia de sediu oferit de primarie, pentru desfasurarea activitatii. In ce conditii se obtine acest sediu? E adevarata informatia?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:22, 14 Octombrie 2008
Este adevarat, in conditiile prevazute in actul normativ de mai jos:

ORDONANŢA nr. 26 din 30 ianuarie 2000 (*actualizată*)
cu privire la asociaţii şi fundaţii

ART. 49
(1) Autorităţile administraţiei publice locale vor sprijini persoanele juridice constituite în temeiul prezentei ordonanţe prin:
a) punerea la dispoziţia acestora, în funcţie de posibilităţi, a unor spaţii pentru sedii, în condiţiile legii;
b) atribuirea, în funcţie de posibilităţi, a unor terenuri în scopul ridicării de construcţii necesare desfăşurării activităţii lor.
(2) Autorităţile administraţiei publice locale întocmesc liste de prioritate pentru atribuirea imobilelor prevăzute la alin. (1). Listele de prioritate se realizează pe baza unor proceduri de evaluare cuprinzând în mod explicit criteriile folosite. Autorităţile au obligaţia de a face publice aceste proceduri înainte de utilizarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 26/2000 capitolul viii - spatii pentru asociatie CeliaB CeliaB Buna ziua! Dorim infiintarea unei asociatii. Cum noi, viitorii asociati, suntem tineri din provincie cu viza de flotant in Bucuresti, am dori sa stim daca ... (vezi toată discuția)
Acordare spatiu ong de catre primarii ids2016 ids2016 Buna ziua, puteti va rog sa imi indicati care este baza legala pentru ca ONG-urile sa solicite primariilor de care apartin spatii pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Spatiu de la primarie pentru ong ContSters228001 ContSters228001 Buna ziua, Primaria acorda spatii de lucru pentru asociatii non profit? Care sunt pasii necesari acestei proceduri? (vezi toată discuția)