avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Buna, azi am luat o amenda de 10 puncte pentru ca am intrat pe interzis, nu am nimic pe numele meu. Amenda poate veni la impozitul casei? Si stiam ca in 5 ani se anuleaza, e adevarat? care sunt consecintele daca nu o platesc?
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 11:28, 24 Decembrie 2011
daca nu o platiti se poate cere munca in interesul comunitatii sau inchisoare.
carmenmur a scris:

daca nu o platiti se poate cere munca in interesul comunitatii sau inchisoare.


Cu toata stima, de unde ati scos aceasta afirmatie?
Daca o amenda contraventionala primita in alt stat menbru UE va fi transferata in statul de resedinta al contravenientului, tot caracter contraventional va avea acea amenda.
În sistemul românesc de drept, amenda contravenţională nu poate fi transformată în închisoare contravenţională. În ipoteza în care contravenientul nu achită cuantumul amenzii contravenţionale aplicate prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţie, se poate recurge la procedura executării silite, având în vedere valoarea de titlu executoriu al actului de constatare a contravenţiei.
Astfel, conform art. 37 din O.G. nr 2/2001, procesul-verbal neatacat în termenul prevăzut la art. 31, precum şi hotărârea judecătorească irevocabilă prin care s-a soluţionat plângerea constituie titlu executoriu, fără vreo altă formalitate.
O.G. nr. 2/2001 prevede expres în art. 8 faptul că amenda contravenţională are caracter administrativ.


Vedeti mai multe
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
De acord cu cele relatate consultantul procmarci. Neplata acestei amenzi va va urmari la Finantele Publice si de cate ori veti avea nevoie de vreun act de la adm. locala veti fi refuzat pe acest motiv. Stiu ca nu prea ste legal dar asta este modalitatea de recuperare a datoriilor la noi si nu mi se pare prea rau.
1. Cand va angajati va executa salariul.
2. Exista varianta sa mergeti la maturat strada daca primaria solicita instantei.
3. Daca va trebuie vreo hartie de la primarie s-ar putea sa nu o obtineti.
giv a scris:

1. Cand va angajati va executa salariul.
2. Exista varianta sa mergeti la maturat strada daca primaria solicita instantei.
3. Daca va trebuie vreo hartie de la primarie s-ar putea sa nu o obtineti.



Corect, dar nu face inchisoare, cum avansa colega nostra mai devreme.

Alte discuții în legătură

Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Urgent anulare / amanare titlu executoriu neon butterflies neon butterflies pot cere anularea sau amanarea unui titlu executoriu la finante, ptr societate, la o amanda a itm, deoarece suntem in proces cu ei? (vezi toată discuția)
Rugaminte fabianv fabianv Am primit de la Directia Fiscala BV o instiintare cu nr. dosar de executare si tTitlu executoriu pentru o amenda rutiera din 2010. Acasa nu am primit pana acum ... (vezi toată discuția)