avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate constituie stagiu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate constituie stagiu?

sunt in pensie de invaliditate gradul 3 si as dori sa imi raspundeti daca aceasta se considera vechime in munca indiferent de gradul in care sunt pensionata.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:14, 22 Decembrie 2011
Orice tip de pensie nu este considerata vechime in munca ... perioada cat se beneficiaza de pensie de invaliditate este considerata stagiu de cotizare care se ia in considerare la pensia pentru limita de varsta...
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:

a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
...

2. Cand veti iesi la pensie de limita de varsta se va lua in calculul stagiului de cotizare si perioada in care ati beneficia de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate se considera vechime in munca? zefir zefir se considera vechime in munca???s au schimbat ceva legi recent??privind aceasta?? (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate - stagiu? Kitte Kitte Buna ziua Perioada petrecuta in pensie pe caz de boala este considerata vechime in munca in momentul in care persoana implineste varsta de pensionare ... (vezi toată discuția)