avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu preaviz

-Am un contract de munca in care este prevazut un termen de 30 de zile pentru preaviz in caz de demisie. Am identificat un nou job cu angajare imediata (in interiorul celor 30 de zile). Nu am discutat (amiabil) cu actualul angajator, dar ce se intampla daca plec inainte de scurgerea celor 30 de zile ?
-Cunosc art.79, dar...alte efecte ?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 19:16, 22 Decembrie 2011
Ce functie detineti ? .. termenul de preaviz de 30 de zile era pentru functii de conducere....
Director vanzari pe moldova.
1. In acest sens, este vorba despre o functie de conducere .. fapt pentru care vi s-a inclus in c.i.m. o durata a preavizului de 30 de zile in cazul demisiei.

2. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Bineinteles, nu este obligatoriu acest lucru ... angajatorul are si varianta de a va ponta absent nemotivat pana la expirarea termenului de preaviz.

In cazul in care angajatorul nu doreste sa renunte partial sau total la perioada de preaviz, va trebui sa continuati activitatea la acel angajator pana la expirarea perioadei de preaviz.
Daca veti absenta, angajatorul poate sa dispuna concedierea conform art 61 lit a (disciplinar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)
Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)