avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Creantele mostenite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Creantele mostenite

Buna ziua,
Am cumparat de curand un apartament nou, iar firma constructoare a acumulat la asociatia de proprietari o datorie de 1000 RON. Eu am cumparat apartamentul, care avea o clauza mica in contract, conform careia trebuia sa achit eventualele datorii catre asociatie.
Este corect sa platesc aceste datorii, chiar daca exsta acea clauza in actul de vanzare-cumparare? Cum pot proceda sa nu platesc datoria firmei constructoare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:15, 26 Decembrie 2011
ati facut actele la notariat?
de regula ca si anexe la contract, vanzatorul trebuie sa aduca hartii cum ca nu are datorii la electrica, la gaz, la asociatie, etc.................
dvs. nu ati vazut astfel de hartii??????????
Cum ati primit raspunsul si mai sus, un apartament nu se poate vinde-cumpara la notar fara sa fie platite datoriile, si in contractul de vanzare-cumparare se precizeaza ca vanzatorul asigura cumparatorul cum ca toate-s platite la zi...Contractul dvs cu ei a fost facut la notar?
Daca este trecuta o astfel de clauza in contractul incheiat la notariat, numai aveti ce face... platiti suma de 1000 lei restanta constructorului catre asociatie, pentru intretinere... orice alternativa este mai costisitoare
CristiChivu a scris:

Buna ziua,
Eu am cumparat apartamentul, care avea o clauza mica in contract, conform careia trebuia sa achit eventualele datorii catre asociatie.

Din cele mentionate rezulta ca ati fost informata anterior asumarii raspunderii semnarii documentelor,ca exista posibilitatea ca imobilul sa fie inregistrat cu restante la asociatia de proprietari,astfel incat la acel moment se impunea sa verificati temeinic eventualele debite inregistrate la asociatia de proprietari
Dupa asumarea semnarii contractului care contine acea clauza mica,nu puteti invoca reaua credinta din partea constructorului,sau ca acesta nu a prevazut in contract existenta acestei posibilitati,pe care dvs ,prin semnatura a-ti acceptat-o
Si, daca, in contractul de vanzare-cumparare de la notar, facut legal si nu miso-legal, este stipulat cum se face ca nu sunt datorii?

Alte discuții în legătură

Adeverinta asociatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, Situatie:Un chirias, se muta in locul altui chirias si apoi solicita adeverinta de la asociatie din care sa rezulte ca nu exista debite restante ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de intretinere - asociatie de proprietari nicolaescu43 nicolaescu43 Suntem o asociatie de proprietari. Am actionat in instanta unul dintre proprietari, deoarece nu si-a platit intretinerea.Am solicitat ca sa fie obligat de ... (vezi toată discuția)