avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii TICHETE CADOU
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

TICHETE CADOU

Buna ziua,

Se pot acorda tichete cadou salariatilor cu timp partial de munca avand functia de baza la alta societate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:14, 23 Decembrie 2011
da, daca au calitatea de salariati, nimic nu imoiedica societatea sa dea ticehte cadou... daca au o valoare sub 150 lei nu sunt impozabile... daca au valoarea peste 150 lei se impoziteaza
Multumesc de raspuns, intr-adevar in Codul Fiscal nu se fac precizari in sensul asta si cred ca pot primi la fel ca si cei cu norma intreaga adica pana la valoarea de 150 sau peste cu impozitarea aferenta..

1.H.G. 1317/2006-Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 193/2006:

9.1. Angajatorul impreuna cu organizatiile sindicale legal constituite sau cu reprezentantii salariatilor, dupa caz, vor stabili prin Regulamentul intern de acordare a tichetelor de cresa si a tichetelor cadou prevederi referitoare la:
.........
f) criteriile de selectie privind stabilirea salariatilor care primesc tichete cadou si/sau tichete de cresa, tinand seama de conditiile concrete de lucru in care isi desfasoara activitatea unele categorii de salariati, de prioritatile socioprofesionale si de alte elemente specifice activitatii

Legea 193/2006 privind acordarea acestor tichete ,precum si normele de aplicare nu prevad neacordarea t.c.in caz de cumul de functii. Insa,nu obligatoriu toti angajatii primesc aceste tichete,trebuie de avut in vedere si prevederile regulamentului prevazut la pc.9.1,amintit mai sus,asa incat verificati ce prevede concret in unitatea dvs. acest regulament.

2.Nu confundati cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie care sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei,cu tichetele cadou oferite in baza legii193/2006,unde nu se aplica plafonul de 150 de lei,dar care au regimul fiscal ca si al venitului din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou de craciun Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichetele cadou romanik romanik Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema impozitarii tichetelor cadou.Stiu ca la acordarea tichetele cadou, pt. copiii minori ai angajatilor, nu se ... (vezi toată discuția)