avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Norma de hrana politia locala
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Norma de hrana politia locala

Norma de hrana la politiile locale se acorda preferentia,laX-( primarii?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:46, 4 Octombrie 2012
Se pare ca da, se acorda in functie de hotararile consiliului local al fiecarei primarii.
Desi norma de hrana a fost solicitata de multe sindicate ale politiei locale, executivul multor primării susţine că acordarea acestei norme nu este întemeiată din punct de vedere legal. Mai exact, reprezentanţii municipalităţii spun că actul normativ care reglementează acordarea acestei sume destinată hranei se aplică strict la anumite categorii. Este vorba despre personalul Ministerului Apărării Naţionale, cel al Ministerului Administraţiei şi Internelor, al Ministerului Justiţiei (Direcţia Generală a Penitenciarelor şi Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie), SRI, SIE, SPP şi STS.
Din prevederile Anexei la HG 65/2003 rezulta ca norma nr.12B se acorda gratuit personalului caruia i se aplica statutul politistului, care încadreaza unitatile si subunitatile de politie din structura IGP, dar se incearca si asimilarea politistilor locali cu cei ai IGP.
Unele primarii au acceptat ideea, altele nu.
Sunt de parere ca daca se vrea se poate. Purtati o discutie deschisa cu cei din Consiliul Local si aduceti dovezi ca este legal. Probabil ca veti gasi si intelegere. Incercati un proiect de acest gen, solicitati referate si hotarari de la alte primarii. Succes!
Ia uitati ce opineaza Curtea de Conturi a Romaniei si MMFPS despre norma de hrana la politia locala:
[ link extern ]
[ link extern ]
Se va impozita oare dreptul de hrana incepand cu 2012???
Stie cine va care este baza legala sau este doar un zvon..?!
nu se va impozita....dar din ce vad eu mai sus....si avand in vedere ca politistii locali nu isi primesc banii prin bugetul MAI, nu exista din punctul meu de vedere temei legal ca ei sa primeasca indemnizatia de hrana....

Alte discuții în legătură

Norma de hrana pentru politistul local FIV70 FIV70 politistul local poate beneficia de norma de hrana? facand parte din structurile ce alcatuiesc dispozitivul:( de siguranta si ordine publica nu implica si ... (vezi toată discuția)
Alocatie hrana la politie(norma de hrana) iuliy iuliy poate primi politia locala alocatie hrana. (norma de hrana) (vezi toată discuția)
Oug 65 / 2014 adyradu78 adyradu78 Buna ziua . Conform acestei oug politistii locali vor primi norma de hrana obligatoriu ? Se majoreaza si salariul functionarilor publici de la 1 ianuarie 2015 ? (vezi toată discuția)